Copyright FeatureChina 2021

Chinese stad met 4 miljoen inwoners in lockdown na 29 coronabesmettingen

De stad Lanzhou in het noordwesten van China gaat volledig in lockdown nadat gisteren 29 besmettingen zijn vastgesteld. De overheid houdt daarmee vast aan haar "zero-tolerance" beleid tegenover het coronavirus, 100 dagen voor de start van de Olympische Winterspelen. 

Alleen voor essentiële verplaatsingen zoals een bezoek aan de supermarkt of de dokter mogen de inwoners van de stad Lanzhou, hoofdstad van de provincie Gansu, de komende weken nog de deur uit. De aankondiging komt er nadat gisteren 29 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld. Er komen ook strenge controles. De nieuwe haard zou verband houden met een groep besmette -binnenlandse- toeristen.

Eerder raakte bekend dat de befaamde marathon van Peking, die normaal op zondag moest doorgaan, voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. Ook ten noorden van de Chinese hoofdstad, in de provincie Binnen-Mongolië zijn de afgelopen dagen enkele tientallen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Zero-tolerance

In Peking neemt de nervositeit toe nu de Winterspelen over 100 dagen van start gaan. Nu al is bekend dat er, net zoals in Japan, geen buitenlandse bezoekers zullen worden toegelaten. Aan de inwoners van Peking wordt  aangeraden geen onnodige verplaatsingen te maken en toeristische trekpleisters te vermijden. 

Als een van de weinige landen houdt China nog altijd vast aan een "nulaanpak" tegenover het coronavirus. Dat betekent bijzonder strenge inreisbeperkingen, wekenlange quarantaines en massaal testen. Maar ondanks die maatregelen én een hoge vaccinatiegraad slaagt ook de Chinese overheid er niet in om de besmettelijke deltavariant helemaal buiten haar grenzen te houden.

Meest gelezen