Jasper Jacobs

Man van 20 uit Heist-op-den-Berg veroordeeld voor vijf brandstichtingen

Een man van 20 uit Heist-op-den-Berg heeft 30 maanden probatie-uitstel gekregen voor vijf brandstichtingen in de gemeente. In de zomer van vorig jaar stak hij opzettelijk bermen en weilanden in brand. Eén keer liep het bijna fout, toen de brand dreigde over te slaan op een huis. De man kampte met psychologische problemen maar kon niet meteen een reden opgeven voor de brandstichtingen. Hij moet zich ook psychologisch laten begeleiden.

De feiten speelden zich in de zomer van 2020 af in Heist-op-den-Berg. Daar werd in korte tijd vijf keer brand gesticht in bermen en weilanden. Eén keer liep het bijna fout, toen de brand bijna oversloeg op een huis, waarin een kind en hond aanwezig waren. Die moesten door de brandweer bevrijd worden. Bij een andere brand geraakten een vader en zoon zwaar bevangen door de rook.

De man kampte met psychologische problemen en zou de feiten gepleegd hebben toen hij al een tijdje gestopt was met zijn medicatie. Maar een echte reden voor zijn daden kon hij niet geven. Zijn advocate vroeg de rechter om wat mildheid aan de dag te leggen. "Mijn cliënt beseft heel goed wat hij gedaan heeft, intussen neemt hij ook weer zijn medicatie". De correctionele rechtbank van Mechelen gaf hem 30 maanden met probatie-uitstel. Hij moet zich ook psychologisch laten begeleiden.

Meest gelezen