©  BELGA

Horecafederatie: “Goed dat een pint aan de toog nog kan met de coronapas, maar niet blij met mondmasker voor personeel”

Over enkele dagen zal het ook noodzakelijk zijn om een coronapas voor te leggen als je op café of restaurant gaat in Vlaanderen. Dat heeft het Overlegcomité dinsdag beslist. Matthias De Caluwé, topman van Horeca Vlaanderen, kan daar mee leven. Over de nieuwe maatregel voor het personeel om weer een mondmasker te dragen is de sectorfederatie minder te spreken.

Bron: VRT

Een verplichte coronapas in de horeca, weinigen hadden het zien aankomen. Volgens Matthias De Caluwé maakte het nochtans deel uit van het ‘Safe Winter Plan’ dat de sector afsloot met de overheid. “Alleen hadden we niet verwacht dat de nieuwe maatregelen zo snel zouden worden ingevoerd, maar blijkbaar waren de cijfers van die aard dat het noodzakelijk is”, zei De Caluwé in een eerste reactie op het VRT nieuws.

De sector kan zich vinden in een de invoering van de coronapas. “Liever dat dan nieuwe capaciteitsbeperkende maatregelen die we eerder hadden. We zijn blij dat we gewoon een pint kunnen drinken aan de toog. We zijn koele minnaars van alle beperkende maatregelen, maar we zijn realisten.”

Toch kan De Caluwé zich niet in alle maatregelen vinden. “We zijn ontgoocheld in de invoering van het mondmasker voor het personeel in de horeca. Het is een beetje vreemd dat klanten vrij van mondmasker zijn met de coronapas, terwijl gevaccineerde personeelsleden het wél moeten op zetten. Waarom kan hetzelfde ook niet gelden voor personeel dat spontaan een coronapas toont? Zelfde regels moeten gelden voor alle mensen in dezelfde ruimte.” De Caluwé hoopt een aanpassing van deze maatregel bij het volgende overleg.

 joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER