AP
Volledig scherm
© AP

Greenpeace wil verbod op vluchten als trein er raakt op minder dan 6 uur

Voor maar liefst een derde van de drukste vluchten in Europa bestaat er een alternatief traject per trein met een reistijd van minder dan zes uur. Die vluchten verbieden zou een besparing van 3,5 miljoen ton CO2 opleveren. Dat blijkt uit een studie van milieuorganisatie Greenpeace, die oproept om onze manier van reizen radicaal om te gooien.

15 reacties

  • jan wuyts

    2 jaar geleden
    Als alle landen de aangroei van de bevolking zouden afremmen hoefde men totaal niets te doen voor de klimaat.
  • Rudy Dewilde

    2 jaar geleden
    Vandaag arriveerde in Kortrijk Airport om 08.10 een privéjet uit Deurne (95 km), om 08.30u een privéjet uit Zaventem (85 km) en om 11.30u nog een tweede vlucht uit Zaventem. En dit terwijl privéjets een belangrijke bron van broeikasgassen zijn. Alsof er tussen Antwerpen en Brussel geen efficiënte treinverbindingen bestaan. Dweilen met de kraan open, heet dat.
  • Tony Pauwels

    2 jaar geleden
    Dat gaat er niet veel graag horen, vrees ik. Reizen met het vliegtuig staat zelfs boven ademen!
  • MARC SAUVAGE

    2 jaar geleden
    100% mee eens k'heb nooit een vliegtuig genomen maar veel tijd kan je er niet mee winnen denk ik door met het vliegtuig te gaan, trouwens een beetje onthaasting kan geen kwaad he
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Als we blijven voortplanten zoals we de laatste decennia bezig geweest zijn, dan zijn alle maatregelen een maat voor niks, alles wordt teniet gedaan door steeds meer mensen.