VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Saartje Vandendriessche zag af van 3 weken in het bos: “Ik heb zwart voor de ogen gezien van de honger”

TVEen dichtbegroeid bos in de buurt van La Roche. Een hoop mos als matras, een paar schuin gestoken takken als dak en een ijskoud riviertje als badkuip. Dat was dit voorjaar - het vroor ‘s nachts nog - drie weken het huis van Saartje Vandendriessche. Een uitje dat ze samen met survivalexpert Mike De Roover organiseerde omdat ze wilde “terugkeren naar de essentie”. Verhelderd, concludeert ze nu, maar enige ontbering is haar inmiddels niet meer vreemd. “Ik ben zes kilogram afgevallen. Soms kon je me bij elkaar vegen.” 

35 reacties

  • WALTER MENSAERT

    2 jaar geleden
    Je doet dit om in de belangstelling te blijven en er een mooie cent aan te verdienen. Goed voor je gezondheid is dit niet. 1 uur slapen en geen deftig eten hebben.
  • Stefaan Van Limbergen

    2 jaar geleden
    Ik ga alvast kijken deze avond. Love Saartje op televisie.
  • Robert DE REU

    2 jaar geleden
    Heb Saartje altijd al sympathiek gevonden ( misschien komt het door mijn leeftijd van 70 ), doch zeuren moet ze er niet over doen, inderdaad er zelf voor gekozen, maar ja je moet het maar doen he.
  • Eddy Dubruqué

    2 jaar geleden
    Ze moest dit niet doen. Maar voor de poen en het op het scherm komen doen ze alles.
  • Jacques Leonard

    2 jaar geleden
    Zo'n kletspraat. Ze wist waar ze aan begon en zal er wel één aardig centje aan verdiend hebben. In het dagelijks leven, ondergaan sommige mensen, uitgeslotenen, hetzelfde lot en worden er niet voor vergoed. Media en medelijden willen opwekken.