ECB-president Christine Lagarde.
Volledig scherm
ECB-president Christine Lagarde. © REUTERS

Europese Centrale Bank houdt belangrijkste rentetarief op 0 procent

EconomieDe Europese Centrale Bank houdt haar belangrijkste rentetarief op 0 procent. Dat heeft de instelling donderdag bekendgemaakt. Het soepele monetaire beleid blijft ongewijzigd, ondanks de toenemende inflatie. De centrale bank blijft nog zeker tot eind maart vasthouden aan haar coronastimulusprogramma, waarbij ze maandelijks voor miljarden euro’s obligaties opkoopt. 

12 reacties

  • Jean Lazoore

    2 jaar geleden
    Natuurlijk kunnen ze de rente niet meer verhogen, alle landen hebben zulke grote schulden dat ze zelfs geen jaarlijkse hoge rente kunnen betalen op hun enorme schulden, laat staan hun schulden aflossen . Door het creëren van steeds meer geld zal het probleem enkel erger worden, stijgende prijzen, hyper inflatie. Je zal ieder jaar 5 procent of meer verliezen op je spaargeld, na 20 jaar heb je geen koopkracht meer over, je geld zal niets meer waard zijn.
  • patrick feyen

    2 jaar geleden
    Zijn dit geen prijsafspraken waar de EU zo op tegen is? Boerenbedrog?
  • Bart Verbeeck

    2 jaar geleden
    Waarom zou men de rente optrekken? Het zou het einde betekenen voor de Euro omdat men de interest op de schuldenberg niet meer kan betalen. Dat zou dan ook het einde betekenen van de macht van de eurocraten. Inflatie is geweldig vanuit ECB gezien want de schulden lossen zichzelf op ten laste van de burgers.
  • Stef Peeters

    2 jaar geleden
    Dit is zonder twijfel het grootste bedrog van de 21e eeuw. Het zijn de centrale banken die 0 % rente aanhouden bij een inflatie van boven de 4 %. Dit staat in geen enkel economieboek
  • Arthur Cool

    2 jaar geleden
    ECB en Mevr. Lagarde zijn zeer goede maatjes !