Premier De Croo wees er donderdag op dat het leven met de nieuwe maatregelen niet hoeft te betekenen dat het openbare leven stilvalt.
Volledig scherm
Premier De Croo wees er donderdag op dat het leven met de nieuwe maatregelen niet hoeft te betekenen dat het openbare leven stilvalt. © BELGA

Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissingen Overlegcomité: “Coronadictatuur”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) gaf donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer tekst en uitleg bij de beslissingen van het Overlegcomité van eerder deze week. Dat leidde vooral op de rechtse oppositiebanken tot geknarsetand. N-VA-fractieleider Peter De Roover verweet de premier onnodig een panieksfeer te creëren, Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas had het zelfs over een "coronadictatuur".

112 reacties

  • Joost Hoskens

    2 jaar geleden
    En weeral doet de N-VA het enige waar ze goed in zijn: ruzie stoken op de kap van de burger en de volksgezondheid, allemaal tot meerdere eer en glorie van de zo belangrijke profileringsdrang! Mijn stem krijgen die populisten nooit.
  • patrick feyen

    2 jaar geleden
    Ik zal niet stemmen op mensen die voor een pasjesmaatschappij zijn, is niet democratisch. En gevaccineerden beschermen enkel zichzelf.
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Ik zal nietmeer stemmen voor partijen die tegen het pasje zijn maar heb een probleem. Eerst NVA, dan VB, dan JM De Decker rest mij nog de communisten. De rest partijen zijn kleuters.
  • Carla Van Geel

    2 jaar geleden
    Alsof het virus grenzen kent. Alsof het virus niet muteert en alsof de eerste vaccinaties nog altijd evengoed beschermen als op de eerste dag. Dat het griepvirus elk jaar gegeven wordt vind iedereen normaal. De oppositie wil niet dat dit land vooruit gaat, wil niet dat de burgers terug vredig kunnen samenleven, want dan bestaan ze niet meer. Niet de coronapas en maskers is het punt, wel deze regering tegenwerken, enkel uit eigenbelang, is het doel. Deze regering doet het te goed en dat steekt.
  • Paul apers

    2 jaar geleden
    Voor de zoveelste keer worden de Vlamingen verkocht door open vld om vivaldi samen te houden en hun postjes te behouden