De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © EPA

Biden stelt “historisch” investeringsplan van 1,75 biljoen dollar voor

BuitenlandDe Amerikaanse president Joe Biden heeft de nieuwe lijnen van zijn “historisch” investeringsplan bekendgemaakt. Biden vertrouwt erop dat alle facties van de Democratische Partij het plan zullen steunen. Het ‘Build Back Better’-plan zorgt al weken voor spanningen binnen Bidens partij.

3 reacties

  • Luc Lepoudre

    2 jaar geleden
    Ze gaan "de planeet redden". Jaja... Heel het circus opgezet om de levensstandaard volledig te herzien nu er voor het eerst onontkoombaar met een machtige deelgenoot in het oosten moet gedeeld worden.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Er moet heel dringend een economische ommezwaai komen die de mensen weinig zeer doet. Dat is de grote uitdaging. De climate change hoeft niet negatief te zijn; ze kan bron zijn van heel veel nieuwe initiatieven die economisch rendabel zullen zijn. Biden heeft gelijk. Ook Macron heeft gelijk. Hij heeft een plan voor Frankrijk 2030. Dat het zagen en klagen mag stoppen en dat er gehandeld wordt in het belang van iedereen.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    Biden stelt “historisch” investeringsplan van $1,75 biljoen voor? Biden heeft geen enkele cent, laat staan $1,75 biljoen. Amerika heeft $26.70 biljoen aan schulden, dat nooit terugbetaald kan worden. De rente alleen is bijna $524 miljard p/jaar. Deze grote welvaart in Amerika, bestaat niet dankzij de collectieve opoffering van $1,75 biljoen aan 'het gemeenschappelijke goed', maar dankzij de productieve genialiteit van vrije mensen. Eindeloos geld $$$ drukken op volle toeren helpt niemand.