Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Interfederale werkgroep neemt regelgeving rond e-steps onder de loep

Een interfederale werkgroep met alle ministers van Mobiliteit gaat de regelgeving rond e-steps onder de loep nemen. De werkgroep gaat onder meer bekijken of er een leeftijdsgrens moet komen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Marius Meremans. Zelf wil de Open Vld-minister liever niet spreken van "verplichten en verbieden", maar mikt ze meer op "sensibiliseren en responsabiliseren".

5 reacties

  • Yvan Lissens

    2 jaar geleden
    Maak duidelijke regels, maar verbieden is onzin. Zelf maak ik ook regelmatig gebruik van de deelsteps, een handig en goedkoop vervoermiddel voor verplaatsingen in de binnenstad. Ik hoop enkel dat men geen helmplicht aan deelsteps gaat plakken want dat haalt een groot deel van het gemak weg.
  • Mario Van Daele

    2 jaar geleden
    Ik sluit me volledig bij je aan Andy. Ik rijd al vanaf het begin (meer dan 4 jaar geleden) met e-steps rond (heb er 5 voor het ganse gezin). Heb al meer dan 10000 km gereden intussen. Veel rustige ritjes genieten op de dijken en trage wegen in de natuur. Mijn kinderen rijden ook regematig mee en dit al vanaf hun 9 en 10 jaar oud. Nooit geen ongeluk gehad en rijden heel verantwoord. En het is niet dat er een probleem is in de stad dat iedereen weer gestraft moet worden! (Ben zelf 47 jaar).
  • Andy De Schieter

    2 jaar geleden
    Een eerlijke vraag: Waarom verbieden ? Het ligt aan de persoon die ermee rijdt. Hoeveel ongevallen gebeuren er met auto's , vrachtwagens of motoren ? Alle verkeer dan maar van de weg halen ? Ik heb zelf een elektrische step en een monowiel en dankzij deze toestelen kunnen wij ergens rustig een ritje maken. Men spreekt soms over luierikken. Waarom ? Mensen met een brommer zijn dan ook luierikken ? Dat men de regels moet respecteren, daar ben ik voor, maar waarom iets verketteren ? Oja, ik ben 52j
  • Burt Elegeer

    2 jaar geleden
    Gewoon verbieden die rommel.
  • Renée Schietekat

    2 jaar geleden
    Neen hoor, zeker niets verplichten, sensibiliseren en op het gezond verstand rekenen. Waar zijn die politici met spierballen gebleven. Wat een slap gelal alweer.