Veerboot in Antwerpen. © Victoriano Moreno

Minister hoopt snel op tweede veer over Schelde in Antwerpen: “Fietsers kunnen zo vlot pendelen tussen beide oevers”

Antwerpen -

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) hoopt een tweede veer te kunnen inleggen over de Schelde tussen rechter- en linkeroever in Antwerpen. Het zal dan varen tijdens de piekuren. De minister gaf haar administratie de opdracht om de mogelijkheden te onderzoeken.

LEES OOK: Antwerps ereschepen Van Peel is slechte verbinding tussen Scheldeoevers beu: “Ik mis elk gevoel van hoogdringendheid”

Minister Peeters zegt dit op een vraag van Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) in de commissie Mobiliteit.

Minister Lydia Peeters. © BELGA

“Het veer vertrekt nu aan iedere oever om de 30 minuten, ongeveer 15 min heen en 15 min terug”, zegt de minister. “Door een extra veerboot in te zetten, reizen onder meer fietsers op drukke momenten vlot tussen beide oevers. Ik verwacht nog enkele antwoorden van mijn administratie. Kan er een veerboot snel worden ingezet en is er bemanning? Als het kan, wil ik snel schakelen.”

LEES OOK: Rolstoelgebruikers en ouders met buggy geraken nog moeilijk aan overkant Schelde

Noodzaak voor vlotte verbinding niet opgelost

Van de Wauwer vindt de mogelijke komst van een extra veer positief nieuws.

“Maar een bijkomend veer lost de noodzaak aan een vlotte oeververbinding niet volledig op”, zegt het parlementslid uit Antwerpen. “Ook buiten de diensttijden van het veer is een vlotte, comfortabele en veilige verbinding nodig. Daarom moet er voldoende geïnvesteerd worden, niet alleen om de fietserstunnel op te lappen, maar ook om een duurzame verbinding tussen linker- en rechteroever te voorzien.”

LEES OOK. Slechte staat van toegang fietserstunnel was al meer dan jaar bekend: “Onbegrijpelijk”

 © BART DEWAELE

Het Antwerpse schepencollege trok een maand geleden nog in een brief aan de minister aan de alarmbel over de verslechterende verbinding tussen beide oevers in Antwerpen.

“Ik ben blij dat de minister er mee aan de slag gaat”, zegt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen van Mobiliteit. “Hopelijk brengt het onderzoek snel duidelijkheid en komt er daadwerkelijk een extra veer. Die is echt wel nodig, want de situatie is zeer prangend.”  svw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen