Man (25) op step in levensgevaar nadat hij rood licht negeert en aangereden wordt

Het ongeval gebeurde op het kruispunt met de Amerikalei en de Bresstraat. © Google Street View

Antwerpen -

Een 25-jarige man op een elektrische step raakte donderdagochtend levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding op de Amerikalei in Antwerpen. “De stepper reed door het rood licht en was mogelijk onder invloed van alcohol”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

nelo

“Een wagen stond te wachten ter hoogte van de Bresstraat in de richting van de Britselei”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Toen het licht op groen sprong en de auto vertrok, kwam er een man op een step aangereden uit de De Vrièrestraat. Deze reed door het rood en bevond zich niet op het fietspad maar op de rijbaan.” De bestuurder van de wagen kon een aanrijding niet meer vermijden.

Een onafhankelijke getuige bevestigde dat de bestuurder van de wagen groen licht had op het moment van de aanrijding. De stepper (25) werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. “Mogelijk verkeerde hij onder invloed van alcohol, maar gezien zijn verwondingen kon er geen ademtest afgenomen worden”, aldus Migom.

De vooruit van de wagen was door de aanrijding gebarsten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen