Joris Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Joris Vandenbroucke (Vooruit) © BELGA

Joris Vandenbroucke (Vooruit): “Voorstel Pro League is perverse logica, grootverdieners zullen nog steeds minder bijdragen”

VoetbalHet voorstel van de Pro League, dat een plan heeft om 25 miljoen euro op te halen voor de sociale zekerheid, vindt weinig steun bij de regering. “De grootste voordelen blijven naar de grootste lonen gaan”, zegt Vooruit-kamerlid Joris Vandenbroucke.

21 reacties

  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Waarom steeds maar vergaderingen en bijeenkomsten houden en voorstellen doen . Gewoon dadelijk morgen en niet nog binnen maanden of jaren , alle mensen gewone werkmensen als sporters en rijkelui allemaal laten betalen en de zwaarste inkomens mogen nog wat meer bijdragen en verder geen discussies meer .
  • Albert Georges

    2 jaar geleden
    Dat de politiek geen ballen heeft dat wisten we al ! Voorstel ? De pro League heeft geen voorstel te maken!
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Iedere Belg is gelijk voor de wet, zo staat het in de grondwet. Wat blijkt het nu in de werkelijkheid dat het niet zo is, niet alleen in het voetbal maar ook op andere vlakken. De index is een mooie zaak maar de uitbetaling in percentage is discriminatie omdat het over levens duurte gaat, nog zo een draak België heeft niet één pensioenstelsel maar drie Ambtenaren, werknemers en zelfstandige en dit alles mede geregeld door VAKBONDEN in het verleden. Onbegrijpelijk maar waar.
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Pas wanneer politici hun catering en drankjes aan de volle pot betalen in de senaat, geen speciale nv's oprichten om belastingen te ontwijken en geen eigen pensioenberekening hebben, hebben ze recht van spreken.
  • Jan Verheyen

    2 jaar geleden
    Iedereen, niet enkel de grootverdieners in het voetbal de volledige 13,07 procent laten betalen net zoals elke "gewone" werkende mens. En specifiek voor het voetbal, de inzet van de ordediensten door de voetbalbond en/of de clubs laten betalen naargelang de noodwendigheid.