De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten straks weer een mondmasker dragen in de klas.
Volledig scherm
PREMIUM
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten straks weer een mondmasker dragen in de klas. © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten

In gesprek met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar over de mondmaskerplicht: “Die van het vierde doen 'na-na-na-na-na' omdat zij er geen moeten dragen”

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten straks weer een mondmasker dragen in de klas. Een maatregel die maar weinig jonkies van 10 en 11 jaar kan bekoren. Wij gingen rond de tafel zitten met enkele afgevaardigden van het zesde leerjaar. “Wij krijgen geen kans om ons te laten vaccineren, maar worden wel als enige gestraft met nieuwe regels? Die logica snap ik niet.”

12 reacties

  • Alexander Lethi

    2 jaar geleden
    Die mondmaskers moeten in het onderwijs dringend afgeschaft worden. Een ganse dag daarmee is kindermishandeling.
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    Kinderen zijn sponzen qua informatie en als kinderen die geen mondmasker dragen adneren beginnen "uit te lachen" omdat ze het zelf niet moeten dragen is niet de jusite houding. De scholen kunnen de leerlingen beter correct inlichten hoe het virus zich verspreidt, dat iedereen (gevaxt of niet) het virus kan verspreiden (gevaxt minder symptomen etc et). Als ze de reden weten waarom doet het al veel voor een kind om de regels te volgen. Natuurlijk volgens ze het vb van hun opvoeders als eerste...
  • Kim Verpoorter

    2 jaar geleden
    Ik dacht dat scholen nooit de motor waren en nu plots wel?
  • Gilbert Rodts

    2 jaar geleden
    Iemand van die onbekwame politici moeten mij eens uitleggen waarom deze uit het 5de en 6 de laarjaar een masker moeten dragen en deze die lager zitten niet . Kunnen die niet besmet geraken en overdragen misschien?
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Hoe hygienisch is een mondmasker dan nog na dagelijks een volle schooldag gebruik en 's avonds terug in de boekentas gestopt tot 's anderendaags? Is het niet beter om en geen te moeten dragen? Denken die virologen daar wel eens aan? De leerlingen haten het in dit geval en ze hebben gelijk.