©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vakbonden: “Geen enkele 3M-werknemer mag loonverlies lijden door sluiting”

De vakbonden willen dat de directie van 3M samenzit met de Vlaamse overheid en volledige transparantie geeft over de uitstoot van schadelijke stoffen. “We willen ook dat geen enkele werknemer door deze gedeeltelijke stillegging loonverlies lijdt”, zegt Levi Sollie, secretaris van de socialistische vakbond ABVV.

Vrijdagavond om 21u riep de directie van 3M de nachtploeg bijeen voor een bijzondere ondernemingsraad. De uitkomst daarvan is bij het ter perse gaan van dit artikel nog niet gekend, maar de vakbonden eisen alvast volledige transparantie van het bedrijf. “Tot hiertoe is de communicatie van 3M naar het personeel vaak nietszeggend geweest”, zegt Levi Sollie.

“Ze sturen onder de noemer ‘Hallo Zwijndrecht’ een nieuwsbrief naar het personeel, vaak om te reageren op iets dat in de pers is verschenen. Er wordt dan bijvoorbeeld aan het personeel gevraagd om vertrouwen te hebben in het bedrijf, maar veel wijzer word je daar niet van. Ook de communicatiestrategie van de verschillende directies is niet altijd goed op elkaar afgestemd. Het personeel kreeg onlangs eerst een Nederlandstalige mail van de Europese directie van 3M, en een uur later kregen ze krak dezelfde mail van de Belgische directie.”(cwil)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER