Direct naar artikelinhoud
Video

▶ Alec Baldwin reageert voor het eerst op dodelijk schietincident: ‘Ze was een vriendin’

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria reageren geagiteerd op de aanwezigheid van paparazzi.Beeld RV

Alec Baldwin heeft in de Amerikaanse staat Vermont een interview gegeven aan paparazzi die hem achtervolgden. Daarin reageerde hij voor het eerst openbaar op het fatale schietincident op de filmset van de western ‘Rust’. ‘Cameravrouw Halyna Hutchins was een vriendin van mij, het risico op zo’n ongeval is één in een miljard.’

Bekijk de video:

Video wordt geladen...

“We waren een zeer, zeer goed geoliede crew die samen een film opnamen en toen vond deze vreselijke gebeurtenis plaats”, vertelde Baldwin tegen de fotografen. De acteur zei verder dat hij “constant contact” heeft met de nabestaanden, onder wie haar man en 9-jarige zoon. De video met zijn reactie werd verspreid door TMZ.

Baldwin trok zich sinds het fatale ongeluk terug met zijn familie in een rustig plaatsje in de Amerikaanse staat Vermont, maar wordt daar achtervolgd door fotografen. Gisteren stond hij ze voor het eerst te woord aan de zijkant van de weg, in de hoop dat zijn familie nu eindelijk met rust zal worden gelaten. Hij werd vergezeld door zijn vrouw Hilaria, die het gesprek filmde met haar smartphone en meerdere keren een poging deed het gesprek af te breken. Volgens Baldwin is hem door de sheriff in Santa Fe opgedragen om de zaak niet publiekelijk te bespreken.

Contact met nabestaanden

Baldwin noemde het schietincident een gebeurtenis van “één-in-een-miljard”. “Er gebeuren van tijd tot tijd incidentele ongelukken op filmsets, maar niet zoals dit”, zei hij. Over zijn ontmoeting met de echtgenoot van Hutchins zei hij: “Hij is in shock. We hebben constant contact met hem omdat we ons grote zorgen maken over zijn familie en zijn kind. We wachten reikhalzend af wat het onderzoek zal opleveren.”

De politie doet onderzoek op de filmset van Rust.Beeld AP

Onderzoekers in de staat New Mexico, waar de schietpartij plaatsvond, hebben gezegd dat er “enige zelfgenoegzaamheid” was in de manier waarop met wapens werd omgegaan op de filmset, maar het is nog te vroeg om te bepalen of er aanklachten zullen worden ingediend.

Na het gesprek met de paparazzi vroeg de acteur de aanwezigen om hem en zijn gezin nu met rust te laten. “De enige reden waarom we zijn gestopt, is omdat jullie ons achtervolgden en mijn kinderen aan het huilen zijn in de auto”, aldus de acteur. “Nu ik al jullie vragen heb beantwoord, vraag ik jullie met klem ons met rust te laten.”