Adil El Arbi en Bilall Fallah, de regisseurs van 'Grond'.
Volledig scherm
PREMIUM
Adil El Arbi en Bilall Fallah, de regisseurs van 'Grond'. © rv

Achter de schermen van ‘Grond’: “Heilige grond importeren: alle Marokkanen lagen in een deuk bij het idee”

TVAfgelopen week voor het eerst op uw kleine scherm: de langverwachte fictiereeks ‘Grond’, een absurde mengeling van ‘Bevergem’ en ‘Patser’, bedacht door Zouzou Ben Chikha (50) en geregisseerd door Mathieu Mortelmans (36) en ‘bad boys’ Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35). Een blik in de kookpotten van wat als een zot idee begon, en uitgroeide tot een komische parel die straks ook op Netflix en Streamz te zien is. “Als deze reeks één verdienste heeft, is het wel dat ze toont hoeveel humor de Marokkaanse gemeenschap heeft.”

20 reacties

  • gaston bergmans

    2 jaar geleden
    moet zeggen aangenaam verrast door deze serie zit ook veel humor in adil en bilal doen dan helemaal niet slecht is eens iets anders
  • Andy Staelens

    2 jaar geleden
    En maak dan eens een serie waarin religie niet bestaat.
  • Mus La

    2 jaar geleden
    Hilarisch. Veel mensen in Vlaanderen hebben uit desinteresse voor andere culturen nooit aanvaard dat we hier samen verder moeten. Anders zijn kan leerrijkend zijn voor iedzreen.
  • Rael Rhanouti

    2 jaar geleden
    Gewoon top!
  • Pieter Verhulst

    2 jaar geleden
    Ik vond de eerste aflevering heel leuk. Zowel de lekker zwarte humor, de humor over zogenaamde zakenmannen zoals de schoonzoon, maar vooral om te zien dat ook in andere culturen tradities in vraag worden gesteld. Wie weet komt het allemaal nog goed.