Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Vlaamse regering werkt komende dagen voort aan klimaatmaatregelen

De Vlaamse regering heeft ook vandaag nog geen akkoord bereikt over bijkomende klimaatmaatregelen. De betrokken ministers hebben urenlang vergaderd. De komende dagen wordt het werk voortgezet, zowel tussen technici als tussen de ministers, en pas later volgende week wordt verder gecommuniceerd, zo wordt in regeringskringen vernomen.

92 reacties

  • Marie Rose Van der Haeghen

    2 jaar geleden
    Zolang de grote vervuilers niet meedoen , heeft het geen zin om ons allerlei regeltjes op te leggen .
  • Peter Nols

    2 jaar geleden
    Het resultaat van de Vlaamse maatregelen zal zijn dat de Vlamingen armer zullen worden dan dat de Walen ooit zijn geweest. En daarmee maakt Demir zich dan ook nog eens de populairste Vlaamse politieker. Tja ... mij hoor je niet klagen, ik woon in Wallonië.
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Heel juist Lucien Peeters welke federale ministers halen het in hun hoofd om gascentrales te bouwen als de co² moet dalen.7 kernreactoren 6000 megawatt dicht is - 40 % elektriciteit vervangen door misschien 2 gascentrales 1700 megawatt en dan blijft het licht branden zeggen ze bij groen.
  • luc bruyndonckx

    2 jaar geleden
    Iedereen een gratis elektrische fiets zou helpen voor het milieu. Al de rest zijn middelen om ons geld af te pakken. Boetesn, lez zones en die dingen lossen niets op. Met geld red je het milieu niet. Met dat geld gebeurt niets, buiten frauduleuze subsidies, miljarden voor buitenlandse hulp, terwijl er voor ons eigen mensen geen geld is. Zie maar hoe goed de hulpverlening was met die overstromingen. Deze regering kan perfect geld weggooien maar niet voldoende zorg bieden voor eigen bevolking.
  • Ronny Biesen

    2 jaar geleden
    Dat is het, het enige dat deze regeringen kunnen is verplichte, beboeten en belastingen verhogen. En dat voor een “vrij” land als Belgie.