Weduwe Pieter Aspe emotioneel op voorstelling laatste boek: “Hier is het begonnen en hier sluiten we af”

Brugge -

In het stadhuis van Brugge is het nieuwste en tegelijk allerlaatste boek van Pieter Aspe, een half jaar na zijn overlijden, voorgesteld. Ook zijn weduwe Tamara Hanegraaf was aanwezig. “Om zo af te kunnen sluiten, geeft mij rust.”

Koen Theuns

Het hadden er tien moeten zijn, maar de vijfde telg van de Van In-reeks zal de allerlaatste zijn. Het boek van Vlaanderens succesvolste misdaadauteur werd met de nodige luister voorgesteld in de Gotische Zaal van het stadhuis van Brugge, het decor voor Aspes boeken. Voor weduwe Tamara Hanegraaf was het een emotioneel moment. “Dit is de plek waar Pierre en ik gehuwd zijn. Hier is het voor ons begonnen en hier sluiten we af.”

Opvallend: voor de eerste druk van het boek, goed voor 25.000 exemplaren, werd een deeltje van de assen van Aspe in de inkt verwerkt. “Dat maakt het boek heel bijzonder, ik denk niet dat dit eerder al is gebeurd. Pierre wou daarmee een stukje van zichzelf achterlaten voor de fans die dat willen: zij kunnen zelf bepalen of ze het kopen of niet. Hij vond dat een mooi aandenken en ik heb zijn wens willen respecteren.”

In het stadhuis schuifden al van in de voormiddag fans aan om een exemplaar te bemachtigen. Behalve de boekvoorstelling vinden op zondag nog meerdere activiteiten plaats ter nagedachtenis van Aspe, waaronder een begeleide wandeling doorheen de Brugse binnenstad en een expo in de bibliotheek. ‘“Ik ben de stad, de uitgeverij en brouwerij Omer Vander Ghinste dankbaar om dit op zo’n korte tijd te organiseren. Ik ben echt geraakt en ik weet zeker dat mijn man aan het meekijken is. Voor mij voelt het allemaal wel heel dubbel. Het is moeilijk, maar het is ook zo mooi dat dit gebeurt. Dit is een dag om te koesteren, om nooit te vergeten. Om op deze manier af te kunnen sluiten, geeft mij rust.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER