Michael Jordan en Scottie Pippen.
Volledig scherm
Michael Jordan en Scottie Pippen. © AP

“Ik was een attribuut”: ex-ploegmaat is woest om Michael Jordans zelfverheerlijking in ‘The Last Dance’

NBA“Neerbuigender kon niet, zelfs had hij het geprobeerd.” Loeiharde kritiek aan het adres van Michael Jordan. Getekend: Scottie Pippen. Het Chicago Bulls-icoon, dat aan de zijde van Jordan zes NBA-titels won, is niet te spreken over de manier waarop hij en zijn ex-ploegmaats in de immens populaire docuserie ‘The Last Dance’ worden afgebeeld. “Ik was maar een attribuut.” 

8 reacties

  • Michael Dubois

    2 jaar geleden
    Tja..... het ging toch ook om de persoon Michael Jordan zelf en niet om de Chicago Bulls, ik ben super fan van beide en ben er mee opgegroeid. Top team was dat en Jordan was en still is the best ball player ever.
  • Nick Mees

    2 jaar geleden
    Ik denk dat Scottie de documentaire nogmaals moet bekijken. Ik vond het allesbehalve ‘zelfverheerlijking’ van Jordan. Eerder een rauwe, realistische inkijk bij de Bulls, van de zoektocht naar een sterk team, naar de uiteindelijke, onoverwinnelijke ploeg tot zelfs het einde van dat fantastische tijdperk. Het imago van de beste aller tijden was bijwijlen zelfs allesbehalve positief. Het viel trouwens enorm op dat Pippen zelf niet zo hoog opliep met de club en zijn medespelers.
  • Marcel De Maesschalck

    2 jaar geleden
    Ja, als je alleen op titels afgaat is een zekere Mbenga dus een betere speler dan Karl Malone en Joe Stockton, want hij heeft dankzij één van de allergrootsten ook 2 titels gekregen.
  • Pat Tms

    2 jaar geleden
    Pippen was een schitterende speler. Een generaal die alles verzette om Jordan vrijheid te geven. Afdekken, assists, de gaten dichtlopen. Een werkpaard. Jordan was meer een showplayer. Maar wel de beste ooit. Met het Dream Team op de OS hebben ze ook iedereen platgespeeld. Ze waren natuurlijk allemaal in het zog van MJ. De frustratie valt te begrijpen.
  • Johan Herings

    2 jaar geleden
    In de jaren 1990-2000 behaalde Robert Horry 7 titels. Stats zeggen niet alles, maar ringen ook niet hè. Er zijn trouwens superstars die ringen verdienden, maar geen omkadering hadden zoals bij de Bulls. Karl Malone bvb. MJ is natuurlijk een van de grootste sterren die de NBA gekend heeft en ooit zal kennen, maar respect voor de teammates die dat mee gerealiseerd hebben is ook op zijn plaats. Je kan het verschil maken, maar een titel win je nooit alleen.