ANP
Volledig scherm
© ANP

Eén op tien mensen weigert coronaprik in Nederland

Ongeveer één op de tien mensen in Nederland weigert pertinent om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft Mariska van Blankers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag gezegd in de Tweede Kamer. Tussen de 1 en 5 procent twijfelt, en tot 2 procent is van plan zich te laten vaccineren.

11 reacties

  • frans Vullings

    2 jaar geleden
    @Verliefde Moens Nancy, dat ik wil leven is waarom ik geen prik haal, want niemand weet wat de lange termijn werking is van dit experimenteel medicijn. @Anne Marie De Keersmaecker, de 10% die zich niet laten prikken zijn het goede voorbeeld. Ook ik laat me niet dwingen, om "vrijwillig" twee prikken te halen.
  • Delphine Scholz

    2 jaar geleden
    Als het niet verplicht is waarom worden die mensen dan gestraft ik ben gevaccineerd ieder zijn keuze toch .of is er nu een oorlog op komst tussen de gevaccineerde en de niet gevaccineerde want daar ga het wel van komen
  • Debo Fissette

    2 jaar geleden
    Ik nu niet, nooit niet. En neem me alles maar af, kan me niet schelen.
  • Lecocq Daniel

    2 jaar geleden
    Je kan niet iets weigeren dat niet verplicht is. Beter zou zijn te schrijven: 10% verkiest zich niet te laten vaccineren tegen corona, 50% of meer maakt die keuze ook voor de griepprik.
  • Nico Herbots

    2 jaar geleden
    Dat is ongeveer hetzelfde als in Vlaanderen. Zoveel mensen, zoveel verschillende persoonlijkheden, zoveel meningen. Dat is met alles zo, dit is dan ook geen bevinding om stijl van achterover te vallen. Als er niet zo gigantisch veel druk en strafmaatregelen achter die vaccinatie zouden zitten, zou het percentage in heel het westen veel lager liggen. Dit vrijwillige vaccin is helemaal niet vrijwillig en dat voelen de mensen ook, hoog- of laagopgeleid. En dat wekt bij velen aversie op. Logisch.