Clement en Guardiola.
Volledig scherm
Clement en Guardiola. © Photo News

Buitenlandse pers looft moedige eerste helft van Club Brugge, al viel één krant ook de houding van Clement op: “Hij zette zelfs Guardiola in de schaduw”

Champions LeagueClub Brugge slaagde er gisteravond niet in te stunten bij Man City (4-1). Ook de buitenlandse pers zag hoe blauw-zwart tekortkwam, maar heeft wel lof voor de moedige eerste helft van de Bruggelingen. “We zagen aan de rust gezichten van wanhoop bij City.” Al viel één krant vooral de energie van Philippe Clement op aan de zijlijn. “Hij zette zelfs Guardiola in de schaduw.”

41 reacties

• Gerrit Teeuwen

2 jaar geleden
    Brugge was nog zwakker als de heenmatch tegen M City, dit city speelde de bal al rondtikkend zonder een De Bruyne en een echte spits. de voorsprong voor City was dan ook direct verdiend en de snelle gelijkmaker was een groot geluk voor Brugge. De bal daarna tegen de paal, was ook een zegen. Objectief blijven, de eerste helft was Brugge lijkbleek en dit City is duidelijk nog op zoek naar hun goede vorm en spel. Ook tegen Psg was het sterrenelftal uitermate zwak. Leipzig= leeggekocht
  • Johan Verstraete

Mooi dat ook de BUITENLANDSE pers iemand als CDK weet te waarderen ... tot spijt van wie het benijd in het o zo verzuurde Vlaanderen
  • Gerry Cle

Er moet nog veel veranderen alvorens een Belgische ploeg zal overwinteren in de CL. Het bestuur van Club Brugge is al tevreden dat ze dankzij de CL miljoenen nummer één kunnen blijven in België en de supporters zijn tevreden dat ze momenteel beter zijn dan Anderlecht. Zo troosten ze zich tenminste bij iedere nederlaag of vorm van kritiek.
  • Walter De Vuyst

Club speelde een verdienstelijke wedstrijd vanuit een goed georganiseerde verdediging vooral in de eerste helft . 4-1 is een juiste weergave gezien het balbezit 70% versus 30% . Van Belgen kan men bij Brugge nauwelijks spreken , er stonden er drie of vier op het veld .