Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) in gesprek met Daimy Van den Eede
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) in gesprek met Daimy Van den Eede © HLN LIVE

OVERZICHT. Opnieuw ruim 340 patiënten op intensive care: “Na herfstvakantie kan stijging besmettingen weer versnellen”

Op dit moment liggen er 343 patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds begin juni. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat wil zeggen dat de bovengrens van fase 0, waar maximaal 15 procent van de ICU-bedden wordt voorbehouden voor Covid-patiënten, overschreden is. “De trend is nog niet gekeerd", zei viroloog Steven Van Gucht bij HLN LIVE.

265 reacties

  • patrick feyen

    2 jaar geleden
    340 patienten op 11 miljoen inwoners, als we dat niet meer aankunnen, hebben ze ons belastinggeld echt verkwanseld? Er zijn er nog altijd die denken dat ze goed bezig zijn?
  • Maria Scheuts

    2 jaar geleden
    Alle niet-gevaccineerden overal buiten houden, zodat de dubbel gevaccineerden met corona verspreiding certificaat mekaar à volonté kunnen besmetten in de horeca, op festivals, op sportactiviteiten, op reis zoals op die bus gepensioneerden naar Blankenberge! en die twee die een cruise wilden maken, en het vooral niet meer op de voorzichtige niet-gevaccineerden kunnen steken. Iedereen blij. En voor hen ook geen ziekenhuisbedden, nietwaar? De regel is dat er tijdens een pandemie niet mag gevaccine
  • Jan peeters

    2 jaar geleden
    Waar is De Wever nu, nu de cijfers in Vlaanderen pieken, aan wie gaat hij nu de schuld geven? Hoe gaat hij nu weer dwars liggen om de maatregelen tegen te werken? Wanneer horen wij Jambon of is hij nog altijd op plezierreis in Dubai, midden in de crisis in Vlaanderen gaat onze MP op reis en zo iemand bestuurt(??) Vlaanderen, Vlaanderen is een verloederde regio geworden onder NVA, de burgers worden uitgeperst, enkel macht en geld interesseert hen.
  • Michel nolens

    2 jaar geleden
    Ik ben in lockdown in Argentinië, dat nu groen gekleurd is. Hier worden de kinderen nu vanaf 3 jaar gevaccineerd.
  • Johan Goris

    2 jaar geleden
    Vaccinatie van de kwetsbaren helpt zeker, maar als je weet dat de helft van corona-patienten in de ziekenhuizen toch gevaccineerd waren is het duidelijk dat we ook andere maatregelen moeten nemen om deze kwetsbaren beter te behoeden tegen ziek worden. We moeten meer aandacht besteden aan gezonde voeding, overbodige medicamenten schrappen, gezonde beweging en roken verbieden. En uiteraard de lobbyisten van tabak, farma enz. . weg houden.