De ouders van de doodgeschoten Mawda (links). Rechts de peuter zelf.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van de doodgeschoten Mawda (links). Rechts de peuter zelf. © EPA/Belga

Ouders ontevreden over strafvermindering van politieagent die Mawda (2) doodschoot: “Beseft het gerecht wel dat ons kind op het kerkhof ligt?”

De politieagent die in 2018 tijdens een achtervolging schoot op de bestelwagen waarin de 2-jarige Iraaks-Koerdische peuter Mawda het leven liet, is door het hof van beroep veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden met uitstel. In eerste aanleg kreeg hij nog één jaar met uitstel. De ouders van Mawda reageren nu ontgoocheld op die beslissing. “Het gerecht speelt met onze gevoelens”, zegt vader Ali Shamdin (27) boos. “Voor ons is die politieagent een moordenaar. Na al die jaren procedure hadden we er veel meer van verwacht.”

73 reacties

  • Els Martin

    2 jaar geleden
    En toch koopt de politie nieuwe wapens aan. .lachwekkend.
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Als dit zo is Willy, dan zal cassatie of het Europese hof deze rechterlijke blunders zeker recht zetten !
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Willy, de regels voor een politieagent zijn meer dan duidelijk, en de betrokken agent heeft deze regels overtreden. Dat is ook het oordeel van het comité P, en hier kan de mening van het "eigen volk" niets aan veranderen !
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    De advocaten rieken weer geld en beroemdheid als gieren. Voor mij is de politieman 100 % onschuldig maar wel de chaufeur die niet wilde stoppen. Wat kwamen ze in ons land doen want wij hebben ze niet gevraagd.
  • johan vandeweghe

    2 jaar geleden
    dat ze de ouders in den bak zwieren dit zou pas de juiste beslissing zijn !!