Prins Philip
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Philip © Instagram

Prins Philip was een pionier voor het milieu: “Klimaatverandering? Hij werd destijds in zijn gezicht uitgelachen”

RoyaltyNog geen Greta Thunberg in de jaren 50, wél een enorm bezorgde Britse prins. Hij werd destijds bijna voor gek verklaard, maar vandaag weet iedereen dat Philip zich terecht vragen stelde over de verandering van het klimaat. Vandaar dat zijn weduwe, Queen Elizabeth, hem extra in de bloemetjes zette tijdens haar speech op de COP26. “Hij had een passie voor de natuur en voor dieren, zoals je dat in die tijd amper tegenkwam”, zeggen royalty-experts. Philip stak zelf bomen in de grond, bestudeerde dieren, hielp het WWF oprichten en reisde de hele wereld af op zoek naar antwoorden. Zelfs Sir David Attenborough beaamt het: “Philip was een pionier voor het milieu.”

13 reacties

  • Hilde Weymeersch

    2 jaar geleden
    Rijke mensen hebben anders niets te doen.
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Bewonderenswaardige prins: chapeau voor zijn inzet. Niemand is perfect, maar moeten we daarom allemaal dan maar cynisch blijven? Een mens kan niet alles doen. Dan zijn er 2 opties: niets doen of iéts doen.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Sterk staaltje PR, maar of het waar is? Prince Philip zag zichzelf absoluut niet als 'een groene jongen', maar kende wel het belang en de schoonheid van natuur en wildleven. Klimaat en milieu zijn 2 verschillende onderwerpen, ook al heeft het ene impact op het andere. Om hem nu tot 'pionier tegen klimaatverandering' te dopen, daar stel ik me toch ernstige vragen bij (en allicht zou hijzelf ook bedankt hebben voor deze 'eer').
  • lieve vanderstraeten

    2 jaar geleden
    Gemakkelijk als ge miljarden ter beschikking hebt en niet moet werken, behalve veel reizen niet met een lijnvlucht maar een privé jet. Jagen in natuurparken hoort daar ook natuurlijk bij. Welke projecten heeft hij gedaan die bijdragen aan het milieu, die hem geld gekost hebben? Niks, nada
  • André Van der Poorten

    2 jaar geleden
    Zoals immer , van de doden geen kwaad maar die vent had ook anders niks om handen . Hij kon zich amuseren in zijn door de burger gesponserde tuin .