3.500 rozen voor op lege graven in Mechelen: “Zielig hoeveel graven er zijn waar niemand naar omkijkt”

Op de stedelijke begraafplaats van Mechelen krijgen zo'n 3.500 lege graven vandaag een bloemetje. Het gaat vooral om graven van oud-strijders en overledenen zonder familie of vrienden. Uitvaartzorg Thibaut zorgt voor de bloemen: “Wij hopen iedereen die het kerkhof bezoekt te inspireren om ook een bloem te leggen op een leeg graf”, klonk het vanmorgen bij Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. En die oproep werkt, want vandaag kwamen er al enkele luisteraars een bloemetje leggen.

Op de begraafplaats van Mechelen krijgen lege graven vandaag toch een bloemetje. Ondanks het feit dat het net Allerzielen is geweest, staat er op sommige graven niets. En daar wilde uitvaartzorg Thibaut uit Mechelen wat aan doen. De graven die tijdens de afgelopen Allerheiligenperiode geen bloemetje hebben gekregen, krijgen vandaag een roos.

“Wij voorzien een 3.500 rozen die we op de lege graven gaan leggen”, vertelt Natascha Rylant.” De bedoeling is dat er op elk graf een bloem gelegd wordt. Wij hopen iedereen die het kerkhof bezoekt te kunnen inspireren om dat ook te doen. Er zijn veel graven leeg, sowieso de perken van overleden soldaten, maar we zien ook graven zonder bloemen van mensen die meestal geen familie meer hebben.”

Luisteraars Radio 2 gaan helpen

Enkele mensen hoorden de oproep vanochtend bij op Radio 2 om ook een bloemetje te komen leggen. “Ik heb vanmorgen de oproep gehoord op de radio en ik wou meteen gaan helpen. Ik vind het een leuk concept omdat zo iedereen herdacht wordt”, vertelt een jongedame. Een man vult haar aan: “Als je merkt hoeveel graven er zijn waar echt niets bij ligt, zelfs bij mensen die nog maar een paar jaar geleden overleden zijn, dan is het eigenlijk wel zielig. Er kijkt niemand naar om. Daarom kom ik hier vandaag rozen op lege graven leggen.” 

Meest gelezen