Fabio Panetta, bestuurder van de ECB, wil dat er een digitale euro komt.
Volledig scherm
Fabio Panetta, bestuurder van de ECB, wil dat er een digitale euro komt. © Reuters/Getty

Bestuurder Europese Centrale Bank wil digitale euro als alternatief voor cryptomunten

GeldDe Europese Centrale Bank (ECB) moet met een digitale euro komen. Dat vindt Fabio Panetta, bestuurder van de ECB. Als cryptomunten helemaal worden overgelaten aan de markt, kan dat volgens hem de stabiliteit van het financiële systeem in gevaar brengen. Ook kan dat de rol van de centrale bank verzwakken.

16 reacties

  • Eddy DeGoei

    2 jaar geleden
    Hoe groter de cryptomarkt wordt hoe moeilijker om het nog te verbieden. Hadden ze veel eerder moeten doen. Wat is de meerwaarde van al die nieuwe muntjes, behalve voor fraude en criminaliteit? De uitvinders zijn rijk, dat wel.
  • Bart DE PAUW

    2 jaar geleden
    De Euro is toch al digitaal ? Als ik een overschrijving doe komt daar geen cent of briefje aan te pas. Of bedoelen ze (nog) een nieuwe munt ? Maar dan moeten ze deze niet euro noemen...
  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Crypto heeft juist de bedoeling om gedecentraliseerd te zijn. Euro crypto heeft geen nut want dat is hetzelfde als geld op je spaarrekening.
  • Bart Verbeeck

    2 jaar geleden
    In een pure wereld van crypto zijn banken en centrale banken onnodig en zelfs ongewenst. Centrale banken worden gestuurd door mensen die zelf enorme interesses hebben in het sturen van bepaalde markten (of zich laten sturen door 'influencers' ook lobby genoemd'. Crypto is een puur markt systeem dat zichzelf volledig bestuurd zonder enige menselijke interventie aka potentieel voor corruptie. De digitale Euro wordt trouwens ook de Spy Euro want alles kan en zal gecontroleerd worden.
  • Guy Van Brussel

    2 jaar geleden
    Controle, controle,..;controle,...enz,...