© atv

Priske voor clash tegen Anderlecht: “Dat dit mogelijk mijn laatste match is, houdt me niet bezig”

Het is dezer dagen niet fijn om trainer van Antwerp te zijn. Nauwelijks een week na de bekeruitschakeling zit ook het Europese avontuur voor de Great Old er zo goed als op. Niet toevallig werd coach Brian Priske vrijdag overstelpt met vragen over zijn wankelende positie. “Van het bestuur heb ik niemand gehoord”, zei de Deen. “Mijn focus ligt op mijn spelers, bij wie ik het gevoel heb dat ze nog steeds honderd procent achter de trainer staan.”

Diederik Geypen

LEES OOK: ANALYSE GOOTS XL. “Lang geleden dat ik zo’n gelaten en uitgeblust Antwerp op de Bosuil heb gezien”

Na het 0-3 verlies tegen Fenerbahçe bleef Priske op de club slapen, maar een deugddoende nacht werd het niet. “Ik slaap sowieso weinig na een wedstrijd, of we nu gewonnen of verloren hebben. Want er zijn altijd zaken die beter kunnen.” Zéker na donderdagavond. Net voor zijn vrijdagse persbabbel zat Priske samen met zijn spelers om te bespreken wat er tegen de Turken allemaal verkeerd liep. “Verdedigend hadden we slimmer moeten zijn. En de uitbraak met Fischer, drie tegen één, was een sleutelmoment om bij 0-2 weer in de match te komen. Ook Fischer zal slecht geslapen hebben, maar het is te makkelijk om hem nu als de zondebok aan te duiden.”

Iemand moet natuurlijk wel verantwoordelijk gesteld worden, en dan komen we logischerwijze uit bij de coach. Maakt Priske zich zorgen nu we bijna kunnen stellen dat twee van de drie doelen weg zijn? “Neen, ik ben altijd op mijn gemak”, antwoordde de Deen. “Dat wil niet zeggen dat ik tevreden ben over de gang van zaken. De bekeruitschakeling was een teleurstelling, net als de 1 op 12 in Europa. Maar da’s passé. Ik leef niet in het verleden.”

 ©  BELGA

Op naar Anderlecht dan maar. Heeft Priske het gevoel dat die wedstrijd cruciaal wordt voor zijn verdere toekomst bij de Great Old? “Neen, wat er boven mijn hoofd gebeurt, houdt me niet bezig. Ik heb bijna dagelijks contact met Sven Jaecques (General Manager, red.), maar nu heb ik niemand van het bestuur gehoord. Mijn focus ligt op mijn spelers, bij wie ik het gevoel heb dat ze nog steeds honderd procent achter de trainer staan. Ik zag vandaag een groep die ontgoocheld is, maar tegelijk strijdvaardig is om zondag een goede prestatie neer te zetten.”

Ondanks de precaire situatie bleef Priske zijn rustige zelve. Op de slotvraag of hij alle vragen over zijn wankelende positie niet vervelend vindt, antwoordde hij met een grijns. “Ik zit 25 jaar in het voetbal. Het is jullie taak om negatieve dingen te vinden, daar heb ik vrede mee. Als het goed gaat, is het makkelijk om hier naakt te zitten”, refereerde Priske nog even naar zijn opvallende optreden na de Europa League-kwalificatie tegen Omonia Nicosia. “En als het slecht gaat, moet je de netelige kwesties van journalisten ondergaan.”

LEES OOK: COMMENTAAR. “Een nieuwe wanprestatie zondag en de positie van Priske wordt écht onhoudbaar”