Thes gaf twee keer een voorsprong weg tegen Heist ©  Bart Borgerhoff

Plus ArtikelTHES 2 - HEIST 2   

THES schiet zichzelf in de voet tegen Heist: “Onbegrijpelijk dat we punten verliezen”

THES heeft zichzelf zaterdagavond serieus in de voet geschoten. Het kwam tegen Heist twee keer op voorsprong dankzij Vanaken en Bertaccini, maar telkens klommen de bezoekers na verdedigend geklungel opnieuw op gelijke hoogte. “Twee verloren punten”, was een ontgoochelde coach Patrick Witters duidelijk.

Kristof Jacobs

THES moest het zaterdag doen zonder M. Vermijl, Jeunen en Bangoura, maar kon gelukkig wel weer rekenen op middenvelder Kerckhofs. Na een gelijkopgaand wedstrijdbegin, dreigde de thuisploeg een eerste keer met een pegel van Ceulemans die over ging. De Looienaars hadden daarna steriel overwicht, maar verder dan een kopbal van Bammens kwamen ze aanvankelijk niet. Bij de eerste de beste tegenprik van Heist ging de alarmbel meteen aan. De ref liet een duidelijke fout op Bertaccini onbestraft, waardoor Bamona richting tweede paal kon krullen. Valkenaers hield zijn ploeg recht met een knappe redding. Toch was het THES dat met een voorsprong de rust in dook. Nadat een trap van Battista nog van de lijn gekeerd werd, stond Vanaken op de juiste plaats om een verdediger te omspelen en hard binnen te trappen: 1-0.

Ijskoude douche

De tweede helft was amper tien minuten ver of de bordjes hingen weer gelijk toen Vanaken zich miskeek op een diepe bal en onder de bal door ging. Benhamou strafte de misser genadeloos af. THES was niet aangeslagen en net als in de thuismatch tegen Francs Borains ontbond Bertaccini zijn duivels. Met zijn snelheid liet hij twee verdedigers ter plaatse, Van Aerschot had geen verhaal tegen zijn kanonskogel: 2-1. De thuisploeg kwam daarna nog twee keer heel dicht bij de verlossende goal. Eerst knalde Bertaccini na een knappe steal van Hulsmans nipt naast, Stefani vergat af te leggen en krulde de 3-1 nipt boven de verste kruising. Die twee missers zouden de Limburgers uiteindelijk nog zuur opbreken. Na een corner in cadeauverpakking duwde Valkenaers de bal eerst nog tegen de paal, maar in de herneming bezorgde Absisan THES alsnog een ijskoude douche: 2-2.

©  Bart Borgerhoff

“Het is onbegrijpelijk dat we hier punten verliezen”, aldus coach Patrick Witters. “We speelden een heel volwassen wedstrijd, vanuit een goede organisatie. In de eerste helft hebben we maar één kans weggegeven, die Arno knap pakte. In de tweede helft kwamen we zelfs nog beter voor de dag en kregen we bij 2-1 twee dikke kansen om de wedstrijd te beslissen. De twee tegengoals? Die waren allebei vermijdbaar, meer ga ik er niet over zeggen. Het zijn absoluut twee verloren punten.”

Kenneth Kerckhofs toonde opnieuw zijn meerwaarde na twee weken in de lappenmand, maar viel iets voorbij het uur opnieuw uit. “Ik was tevreden over mijn match, maar mijn blessure en de late tegengoal zorgen voor een dubbele domper”, zegt de middenvelder. “Ik denk dat het een scheurtje is. Het voelt in ieder geval erger aan dan de vorige blessure. Het is echt balen.”

THES: Valkenaers, Vanaken, Bammens, Braeken, Battista, Hulsmans, Kerckhofs (64’ Spruyt), Ceulemans, L. Vermijl, Stefani, Bertaccini.

HEIST: Van Aerschot, Wijns, Absisan, Rosy, Benhamou (78’ Gilis), Orye, Englebert, Lemti, Van Keilegom (64’ Carrasco), Vande Cauter, Bamona.

DOELPUNTEN: 45’ Vanaken 1-0, 53’ Benhamou 1-1, 57’ Bertaccini 2-1, 91’ Absisan 2-2.

GELE KAARTEN: Carrasco, Rosy, Van Aerschot.

SCHEIDSRECHTER: Verbeke.

TOESCHOUWERS: 800.

()

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff

 ©  Bart Borgerhoff