©  Chris Van Rompaey

Kerstmarkt Lier afgelast: “Maatregelen maken het onmogelijk”

Lier -

De 27ste Lierse kerstmarkt stond ingepland tijdens het weekend van 10, 11 en 12 december 2021. De Gilde Heren van Lier besliste als organisator, met spijt in het hart, om deze opnieuw een jaartje uit te stellen.

“Na het afkondigen van de versoepelingen in september en oktober werden nochtans alle voorbereidingen voor de kerstmarkt met spoed opgestart”, zegt voorzitter Tom Vanhoutte. “Vandaag zaten wij in de laatste fase en zouden wij onze standhouders gaan aanschrijven. De aangescherpte maatregelen vanaf 1 november strooien echter roet in het eten.”

“De kerstmarkt bestrijkt drie dagen lang een groot en centraal deel van onze binnenstad en trekt vele tienduizenden bezoekers die zich kriskras en zij aan zij bewegen naar de verschillende kraampjes. Een begeleide en gecontroleerde publieksstroom, een mondmaskerplicht, een CST-regeling, het bewaren van een veilige afstand en andere noodzakelijke voorzorgsmaatregelen maken het onmogelijk om een vrij toegankelijk en open massa-evenement als de kerstmarkt volwaardig en rendabel te organiseren.” (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER