©  REUTERS

Djokovic mikt op rol als tenniscoach na spelerscarrière: “Kennis kan een vloek zijn als je die niet gebruikt”

Novak Djokovic is van plan om na zijn spelerscarrière vol ambitie door te gaan als coach in de tenniswereld. “Kennis kan een vloek zijn als je die niet gebruikt”, verklaarde de 34-jarige Serviër. “Ik wil het niet meenemen in mijn graf. Ik ga proberen om alles wat ik heb geleerd door te geven aan nieuwe generaties, waardoor degenen die na mij komen kunnen profiteren van mijn filosofie, werkmethoden en stijl.”

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Djokovic won zondag in Parijs zijn 37ste masterstitel, een record. Hij verzekerde zich in de Franse hoofdstad tevens voor de zevende keer van de eerste plaats op de wereldranglijst aan het einde van het jaar en ook dat betekende een record. De nummer 1 van de wereld versloeg in Parijs zijn 25-jarige Russische rivaal Daniil Medvedev, nummer 2 op de ranking, in drie sets (4-6, 6-3, 6-3).

“Als ik nu coach van hem zou zijn, zou ik nauwelijks iets te doen hebben”, zegt Djokovic veelbetekenend. “Hij is de leider van een nieuwe generatie. Hij heeft geen zwakke punten in zijn spel. Hij is momenteel waarschijnlijk mijn grootste concurrent en zal mij ooit opvolgen als nummer 1 van de wereld. Als Daniil fit blijft, gaat hij nog veel meer grandslamtoernooien winnen.”

 ©  ISOPIX

Medvedev versloeg Djokovic in september in de finale van de US Open en veroverde daardoor in New York zijn eerste grandslamtitel. De Serviër staat met de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Roger Federer nog altijd op twintig gewonnen grand slams. Djokovic kan in januari met een tiende eindzege in Melbourne op de Australian Open alleen recordhouder worden, maar het is nog onduidelijk of hij zal deelnemen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Mogelijk blijft hij weg vanwege de coronamaatregelen in de staat Victoria.

Dit seizoen mikt Djokovic nog op de Masters in Turijn (14-21/11) en de Davis Cup Finals (25/11-5/12).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer