©  REUTERS

Alec Baldwin wil meer politieagenten op filmsets om wapens te monitoren

Acteur Alec Baldwin (63) heeft op Twitter gepleit om in de toekomst meer politieagenten in te zetten op filmsets. Dit zei hij in navolging van het fatale schietincident van 21 oktober waarbij de acteur per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins doodschoot op de filmset van ‘Rust’. De politie zou het gebruik van wapens op de set moeten controleren op veiligheid.

wvb

“Elke filmset die wapens gebruikt, nep of niet, moet een politieagent hebben, ingehuurd door de productie, om specifiek toe te zien op de veiligheid van wapens”, klinkt het. Baldwin veranderde onlangs zijn Twitter-account naar een privé-account, zodat alleen gebruikers die hem volgen zijn tweets kunnen lezen. Maar de Amerikaanse acteur heeft in totaal nog zo’n miljoen volgers. Er zijn dus nog steeds een heleboel mensen die de tweet konden lezen.

Eind vorige maand vertelde Baldwin aan paparazzi in Vermont dat hij “zeer geïnteresseerd” is in een gesprek om een einde te maken aan het gebruik van echte vuurwapens in Hollywoodproducties. En dat hij van de autoriteiten te horen had gekregen niet in het openbaar te spreken over wat er tijdens de schietpartij van 21 oktober was gebeurd.

En vorige week kondigde Dwayne “The Rock” Johnson aan dat er geen echte wapens meer zouden worden gebruikt op de sets van zijn films.

LEES OOK: Alec Baldwin vertelt in vreemde omstandigheden over dodelijk ongeval op filmset: “Een vrouw is dood, ze was mijn vriend”

LEES OOK: Nieuw drama op de set van film Rust: Crewlid dreigt arm te verliezen na beet van giftige spin

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER