Op het Astroworld Festival kwamen vrijdag in het tumult zeker acht mensen om het leven. Ook in ons land hebben artiesten al gezien hoe het fout loopt in het publiek, gelukkig niet in dezelfde grootorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Astroworld Festival kwamen vrijdag in het tumult zeker acht mensen om het leven. Ook in ons land hebben artiesten al gezien hoe het fout loopt in het publiek, gelukkig niet in dezelfde grootorde. © AP

Na dodelijk drama op Amerikaans festival: hoe stevig gaat het er bij ons aan toe? “Het welzijn van hun fans staat bij artiesten op de eerste plaats”

ShowbizzChaos en energie. Het zijn de belangrijkste twee smaakmakers tijdens een concert van rapper Travis Scott. Hij staat erom bekend zijn publiek op te hitsen, met moshpits en crowdsurfers die zijn concerten kleur geven. Vrijdag kleurde het zwart: acht mensen overleden, driehonderd mensen raakten gewond. Maar kan zo’n drama ook bij ons gebeuren? “Als het fout dreigt te lopen, moet je ingrijpen”, zegt Walter Grootaers van De Kreuners. 

6 reacties

  • Wouter Van de Walle

    2 jaar geleden
    We kunnen hier in België al 2 jaar niet genieten van festivals, hoe zouden wij dat dan moeten weten
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Nochtans is dit in België ook al gebeurd, op andere plekken in de wereld ook. Vooral nu na Corona, mensen zijn een meute geworden. Vandewiele praat mooi maar geeft verkeerde feiten weer.
  • Martine Mertens

    2 jaar geleden
    Zolang er maar geen gezaag komt door angsthazen die het allemaal gaan oplossen door alles te verbieden. Zo een dingen gebeuren ja. Is hier toch in frankrijk ook gebeurd? Wij zijn verplicht om hekken te plaatsen die open kunnen zodat mensen ten alle tijden weg kunnen. Dat zijn tenminste oplossingen!
  • luc dierick

    2 jaar geleden
    Dit is net zoals met corona Als je gezond verstand heb blijft je uit de massa weg
  • Michel Vandewiele

    2 jaar geleden
    Amerikanen denken dat ze het altijd beter kunnen en weten, ze mogen eens komen kijken in Belgie, wij zijn nr 1 in veiligheid bij dergelijke festivals je kan het nooit uitsluiten maar zelden of nooit gebeuren dergelijke incidenten hier op dergelijke muziek festivals. Ze kennen zelfs het belangrijkste principe niet nl. Compartimenteren.