.
Volledig scherm
. © Ugly Belgian Houses

Hannes doet het weer: nieuw boek bundelt nog meer lelijke huizen in ons land

Woon.Het is intussen tien jaar geleden dat Hannes Coudenys op Ugly Belgian Houses zijn eerste huis postte. Wat volgde, was wereldwijde aandacht voor ons opmerkelijk huizenpark, een boek en een rubriek in ‘Iedereen beroemd’ waarin hij zich excuseert bij de eigenaars van de huizen die hij publiceert. Vandaag is er met ‘More Ugly Belgian Houses’ een nieuw boek uit.

4 reacties

  • Eddy Verfaillie

    2 jaar geleden
    Ik vind die huizen fantastisch. Vergelijk met Nederland waar in  geheldere wijken dezelfde huizen staan. Een zatte vriend is ooit in Nederland een andere straat dan zijn straat in een ander huis dan zijn huis binnen gegaan. Een belg heeft ten minste creativiteit. Wat het verschil is van het protestantse Nederland en het roomse België.
  • Nico Herbots

    2 jaar geleden
    Amusant misschien, voor eventjes dan toch. Ook een beetje pretentieus, want wie heeft uiteindelijk te beslissen over mooi of lelijk? Maar vooral, makkelijk scoren op deze manier. Je hoeft er op geen enkele manier getalenteerd voor te zijn. En dat vind ik dan weer lelijk. Maar goed, dat er iets schort aan onze ruimtelijke ordening en dat dat dringend moet worden rechtgezet, dat is absoluut een feit.
  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    Elk z’n goesting daarin maar sommige zouden afgebroken moeten worden
  • Elfride Van Overloop

    2 jaar geleden
    Ha ! Geweldig ! Aan "creativiteit" ontbreekt het de Belg inderdaad niet. Ik heb buitenlandse vrienden, oa uit de USA, die speciaal overkomen om dit fenomeen te bewonderen !