©  BELGA

Bpost duidt aparte CEO voor België aan

Bpost duidt een aparte CEO voor België aan. Het gaat om Jean Muls, zo blijkt dinsdagavond in de marge van de kwartaalresultaten. Deze nieuwe functie werd gecreëerd “om de leiderspositie van bpost in België te versterken en de transformatie te versnellen”, luidt het in een persbericht.

evdg
Bron: BELGA

Muls is nu nog vicepresident bij het logistieke bedrijf FedEx. Hij zal ten laatste in januari 2022 bij bpost aan de slag gaan.

Daarnaast werd Nicolas Baise aangesteld als Chief Strategy and Transformation Officer, om de strategie van de group te coördineren en de transformatieprojecten te leiden, luidt het. 

De procedure voor de aanwerving van de financieel directeur (CFO) van de groep en van de Chief Technology Officer (CTO) is aan de gang. 

Voor wat de financiële resultaten van bpost betreft, die lagen hoger dan de analistenverwachting. Nochtans was het derde kwartaal -van juni tot en met september- minder goed dan vorig jaar, maar het bedrijf verwijst naar de terugkeer van “pre-Covid seizoensschommelingen” en naar verwachte kosten. De postvolumes daalden onderliggend met 7,5 procent, wat wel gecompenseerd werd door hogere tarieven.

De bedrijfsopbrengsten voor het derde kwartaal kwamen uit op 977,6 miljoen euro, 0,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst (ebit) bedroeg 39,1 miljoen euro, 30,4 miljoen minder dan vorig jaar. Analisten waren volgens persbureau Bloomberg uitgegaan van een ebit van 35,4 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer