Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © BELGA

Verlinden: “Te vroeg voor extra maatregelen, laat ons eerst huidige regels goed naleven”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vindt dat het nog te vroeg is om federaal extra voorzorgen te nemen nu de coronacijfers opnieuw de hoogte ingaan. “Laat ons eerst de huidige maatregelen goed naleven”, zei ze in De Ochtend op Radio 1.

  1. Overheid aast op 433 miljoen aan achterstallige inningen: wat als je met een onbetaalde boete op de baan wordt betrapt?
    PREMIUM
    31

    Overheid aast op 433 miljoen aan achterstal­li­ge inningen: wat als je met een onbetaalde boete op de baan wordt betrapt?

    Iemand die bij een simpele wegcontrole al acht jaar ruim 6,2 miljoen euro aan achterstallige schulden aan de overheid blijkt te hebben. Het voorval in Hasselt klinkt absurd, maar blijkt geen alleenstaand geval. Alleen vorig jaar al verklaarden rechters ruim 518 miljoen euro aan misdaadgeld verbeurd. En dat geraakt maar moeizaam tot in de schatkist: er werd tot nu toe 85 miljoen geïnd. Hoe kan dat?
  2. OVERZICHT. Gisteren in één dag 259 ziekenhuisopnames, dat is al van april geleden

    OVERZICHT. Gisteren in één dag 259 ziekenhuis­op­na­mes, dat is al van april geleden

    Het gemiddelde aantal nieuwe dagelijkse besmettingen stijgt nog licht met 5 procent. Het aantal hospitalisaties door Covid-19 neemt wel nog fors toe, met 29 procent. In Vlaanderen gaat het zelfs om een stijging van 42 procent. Gisteren moesten er 259 ziekenhuispatiënten in het ziekenhuis opgenomen worden, blijkt uit de jongste Sciensano-cijfers. Zo’n hoog aantal, dat is al van 20 april geleden. Verwacht wordt dat er volgende week weer meer dan 500 patiënten met Covid-19 op intensieve zullen liggen. “Op dit moment zijn dat er 434, maar dat aantal zal nog een tijdje doorstijgen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE.