Binnenkort mag iedereen die dat wil zijn bovenarm nogmaals ontbloten, voor een nieuwe dosis van een coronavaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort mag iedereen die dat wil zijn bovenarm nogmaals ontbloten, voor een nieuwe dosis van een coronavaccin. © AP

Wanneer krijg ik mijn derde vaccin? En wordt dat de laatste dosis? 9 vragen over de boosterprik beantwoord

De verzamelde ministers van Volksgezondheid van ons land hebben beslist dat iedere Belg een extra coronavaccin kan krijgen. Wie tot nog toe één dosis van het Janssen-vaccin ontving, krijgt voorrang. Binnenkort zullen de vaccinatiecentra dus weer vollopen. Waarom is dat nodig? Welk vaccin zal u krijgen? En is dat aangepast aan de nieuwe varianten? Wij beantwoorden de negen belangrijkste vragen.

95 reacties

  • Robbert Bakker

    2 jaar geleden
    Heel dat vaccinatie gedoe is alleen maar goed voor pharma industrie zakken vullen
  • Roger Vercruysse

    2 jaar geleden
    UK, Min van Volksgezondheid, dankzij de vele derde prikken voorzien we geen problemen deze winter. Israel, derde prik heeft covid golf afgeremd Frankrijk, vanaf 1 december 50+ derde prik, nadat UK en USA dit al maanden doet, wij? Hier heeft zelfs de zorg zijn prik nog niet gekregen noch de 65+ Wel zijn er mln vaccins gratis weggeven aan de wereld, hoe naiëf onze Minister, professor, is
  • VAN DE STAEY

    2 jaar geleden
    Al weken vragende party voor een derde prik. In de omgeving van diest zijn ons geen uitnodigingen voor 65 plussers bekend !?.
  • Roger Vercruysse

    2 jaar geleden
    Hoe komt het dat de derde prik er nog niet is voor de zorg? UZ Leuven, met derde prik hadden we veel minder uitval van personeel gehad. AZWest, indien 65+ preventieve derde prik had gehad in september was veel onheil voorkomen. Intussen saboteert onze Federale Min Van Volksgezondheid verder de derde prik om deze gratis uit te delen aan het buitenland. Hoe lang nog? Wanneer neemt hij ontslag? Volle gas met derde prik voor iedereen die wil, ipv lockdown die op ons afkomt.
  • H. Hermans

    2 jaar geleden
    Waar blijven de cijfers over AZ, wat werd opgedrongen aan honderdduizenden risicopatienten?