Binnenkort mag iedereen die dat wil zijn bovenarm nogmaals ontbloten, voor een nieuwe dosis van een coronavaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort mag iedereen die dat wil zijn bovenarm nogmaals ontbloten, voor een nieuwe dosis van een coronavaccin. © AP

Wanneer krijg ik mijn derde vaccin? En wordt dat de laatste dosis? 9 vragen over de boosterprik beantwoord

De verzamelde ministers van Volksgezondheid van ons land hebben beslist dat iedere Belg een extra coronavaccin kan krijgen. Wie tot nog toe één dosis van het Janssen-vaccin ontving, krijgt voorrang. Binnenkort zullen de vaccinatiecentra dus weer vollopen. Waarom is dat nodig? Welk vaccin zal u krijgen? En is dat aangepast aan de nieuwe varianten? Wij beantwoorden de negen belangrijkste vragen.

95 reacties

  • Robbert Bakker

    2 jaar geleden
    Heel dat vaccinatie gedoe is alleen maar goed voor pharma industrie zakken vullen
  • Roger Vercruysse

    2 jaar geleden
    UK, Min van Volksgezondheid, dankzij de vele derde prikken voorzien we geen problemen deze winter. Israel, derde prik heeft covid golf afgeremd Frankrijk, vanaf 1 december 50+ derde prik, nadat UK en USA dit al maanden doet, wij? Hier heeft zelfs de zorg zijn prik nog niet gekregen noch de 65+ Wel zijn er mln vaccins gratis weggeven aan de wereld, hoe naiëf onze Minister, professor, is
  • VAN DE STAEY

    2 jaar geleden
    Al weken vragende party voor een derde prik. In de omgeving van diest zijn ons geen uitnodigingen voor 65 plussers bekend !?.
  • Roger Vercruysse

    2 jaar geleden
    Hoe komt het dat de derde prik er nog niet is voor de zorg? UZ Leuven, met derde prik hadden we veel minder uitval van personeel gehad. AZWest, indien 65+ preventieve derde prik had gehad in september was veel onheil voorkomen. Intussen saboteert onze Federale Min Van Volksgezondheid verder de derde prik om deze gratis uit te delen aan het buitenland. Hoe lang nog? Wanneer neemt hij ontslag? Volle gas met derde prik voor iedereen die wil, ipv lockdown die op ons afkomt.
  • H. Hermans

    2 jaar geleden
    Waar blijven de cijfers over AZ, wat werd opgedrongen aan honderdduizenden risicopatienten?
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. OVERZICHT. Gemiddeld 201 ziekenhuisopnames per dag, druk neemt toe, operaties worden uitgesteld. Lees hier de stand van zaken in jouw regio
    PREMIUM

    OVERZICHT. Gemiddeld 201 ziekenhuis­op­na­mes per dag, druk neemt toe, operaties worden uitgesteld. Lees hier de stand van zaken in jouw regio

    Er worden opnieuw evenveel mensen opgenomen in onze ziekenhuizen als tijdens de voorjaarspiek in april. In de wekelijkse persbriefing van het crisiscentrum vrijdagochtend was te horen dat het gemiddeld over 201 opnames per dag gaat. De ziekenhuizen moeten geleidelijk aan opschalen naar fase 1A+, zei Margot Cloet van Zorgnet-Icuro woensdag al. Veel ziekenhuizen voegen de daad bij het woord. Onze redactie maakte een overzicht per provincie, van alle maatregelen die onze ziekenhuizen nemen, nu de coronacijfers andermaal de pan uitswingen.