Alec Baldwin na het fatale schietongeval.
Volledig scherm
Alec Baldwin na het fatale schietongeval. © AP

Crewlid klaagt Alec Baldwin aan voor fataal schietincident op set van ‘Rust’

UPDATESerge Svetnoy, het hoofd belichting van de film ‘Rust’, heeft onder anderen Alec Baldwin (63) aangeklaagd vanwege het fatale schietincident op de set eind vorige maand. De acteur, die per ongeluk een cameravrouw doodde met een geladen pistool, is volgens de man nalatig geweest. De medewerker eist onder meer een schadevergoeding. Dat meldt TMZ.

20 reacties

  • Elle Devee

    2 jaar geleden
    Waarom zou een acteur moeten controleren of er een kogel in een wapen op een filmset zit. Hij mag toch wel veronderstelen dat de mensen die daarvoor betaald worden dat gedaan hebben.
  • Lindsey Clauw

    2 jaar geleden
    Als je op een filmset bent veronderstel je dat er geen echte kogels in de geweren zitten, er is geen reden om daar echte kogels te hebben. Dus vind ik niet dat Alec extra moest controleren. Maar iemand heeft echte kogels op de set gebracht en die persoon is de schuldige
  • kristoff mignon

    2 jaar geleden
    wat ik niet begrijp is dat de amerikanen letterlijk opgroieien met wapens, en dat iemand een wapen aanneemt van iemand anders, en het niet checkt alvorens het te gebruiken. Behandel een wapenaltijd alsof he geladen is, en check het altijd of het geladen is
  • Koen Theys

    2 jaar geleden
    Weer zo een typisch Amerkaantje wat op geld uit is! En liefst zoveel mogelijk. Schandalig is dat gewoon! Alsof dit voorval voor Alec en de familie van het slachtoffer nog niet erg genoeg is. Dit soort wanpraktijken moesten ze strafbaar maken!
  • Pierre Ocreman

    2 jaar geleden
    Idd dat verhaal klopt niet. Bijna de perfecte moord denk ik.