PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

Magnette (PS): “De kerncentrales sluiten, dat debat is gesloten”

“De Belgische kerncentrales sluiten de deuren. Omdat dat in het regeerakkoord staat en omdat de omstandigheden er niet naar zijn om erop terug te komen.” Dat zei PS-voorzitter Paul Magnette in de marge van de klimaattop in Glasgow.

56 reacties

  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Magnette en zijn graaiersbende buiten kegelen dat moeten we doen ,die is Vlaanderen in de vernieling aan het rijden. Dat hij zijn onzin maar toepast in Wallonië ,de boeten weg ,gedaan met houtstoken,geen bossen meer kappen ik zie hen al bengelen aan de hoogste boom, de Walen zullen dat niet slikken.
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    vanaeken jokke, kerncentrales open houden (al werkend of niet) kost ons jaarlijks 1 miljard euro. Die bijkomende gascentrales kosten ons jaarlijks 253 miljoen euro. Verder mag u nog bijdragen aan de ontmantelingskosten (40 miljard euro) en aan de opslag van ons radioactief afval (10 miljard euro).
  • Jan Vanstraat

    2 jaar geleden
    Wij hebben een gezonde mix van energie nodig en kernenergie is daar inderdaad bij nodig ! Degene die denken dat ze zonder kunnen . Dat kan ook , maar stop dan maar met kinderen te kopen en vergeet het maar van iets nieuw te kopen . Wil men nog vooruit zal men inderdaad veilige kernenergie moeten omarmen !
  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    Een kerncentrale bouwen is te duur voor België ,al de andere rest is welkom, maar kost de eindverbruiker een pak meer en men is afhankelijk van de leverant.
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Miguel Leboucq, dat zal dan in Vlaanderen zijn, want nieuwe kerncentrales zijn binnen tien jaar nog niet klaar, oude verder laten draaien na 2025 is technisch niet mogelijk.