Peter De Vleeschauwer werd vermoord met een nekschot.
Volledig scherm
Peter De Vleeschauwer werd vermoord met een nekschot. © VTM Nieuws

Broer van vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer doet na 25 jaar ultieme oproep: “Hopelijk zijn er nu mensen die kunnen spreken”

25 jaar na de ontvoering en moord op rijkswachter Peter De Vleeschauwer doet zijn broer een ultieme oproep tot getuigen in de hoop de dader(s) alsnog te vinden. Er is immers nog altijd geen doorbraak en de onderzoeksrechter wil het dossier binnenkort afsluiten. De broer denkt dat het onderzoek gemanipuleerd is omdat er andere rijkswachters bij de moord betrokken zouden zijn.

  1. Ex-rechercheur Danny Durinck (58) werkte twee jaar lang mee aan moordonderzoek Peter De Vleeschauwer: “Dat we daders niet gevonden hebben, wringt nog altijd”
    PREMIUM
    Waasland

    Ex-recher­cheur Danny Durinck (58) werkte twee jaar lang mee aan moordonder­zoek Peter De Vleeschau­wer: “Dat we daders niet gevonden hebben, wringt nog altijd”

    Eén van zijn laatste grote wapenfeiten was de ‘God van Temse’ achter de tralies zetten, een cafébaas die een concurrent in koelen bloede doodschoot voor diens eigen deur. Het was een onderzoek dat Danny Durinck (58) leidde vanaf de feiten tot het assisenproces vorig jaar. De rechercheur ging een half jaar geleden met pensioen en kan terugblikken op een rijkgevulde carrière. Maar niet altijd werd het harde werk beloond. Twee jaar lang beet hij de tanden stuk op het moordonderzoek in de zaak Peter De Vleeschauwer. “En dat wringt nog altijd.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks Recherche op rust.