Vicepremier Petra De Sutter pleit voor debat over verplichte vaccinatie: “Om een tweedeling in de samenleving te vermijden”

 ©  BELGA

Vicepremier Petra De Sutter (Groen) vindt dat de verplichte vaccinatie beter op tafel gelegd wordt om maatregelen te vermijden die zorgen voor een tweedeling van de samenleving, zoals discotheken voorbehouden voor mensen die gevaccineerd zijn. Dat zei ze maandag op Radio 1.

Bron: BELGA

Voor De Sutter is het duidelijk dat er bijkomende maatregelen nodig zijn om de stijging van het aantal Covid-besmettingen in te perken. Maar de Groen-politica ziet alternatieven zoals het Oostenrijkse model met een lockdown voor niet-gevaccineerden niet zitten. “Dat zorgt voor een tweedeling in de samenleving. Dat mag je niet doen”, zegt De Sutter, die ook verwijst naar het voorstel om niet-gevaccineerde niet meer toe te laten in discotheken.

LEES OOK. Regering overweegt nachtleven te sluiten voor wie niet gevaccineerd is, en maar één partij ziet dat niet zitten (+)

Ze benadrukte dat er bijkomende maatregelen moeten worden genomen om het virus te stoppen, maar die moeten proportioneel en niet-discriminerend zijn. De Sutter pleitte ook voor het beter naleven van de bestaande maatregelen en voor verplicht telewerk. 

LEES OOK. Steven Van Gucht niet te spreken over gelekte adviezen van GEMS: “Dit is zeer nefast, het proces is zo al moeilijk genoeg” (+)

Dit weekend braken zowel de federale als de Waalse minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke en Christie Morreale, voor een verplichte vaccinatie van de hele bevolking. Het punt zou ter sprake komen op het volgende Overlegcomité tussen de verschillende regeringen, dat voor woensdag gepland staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen