Lockdown light ligt woensdag op tafel overlegcomité. © TV Limburg

Overlegcomité komt vroeger samen dan gepland: woensdag al beslissing over eventuele nieuwe maatregelen

Het Overlegcomité komt woensdag om 14.30 uur al samen in plaats van vrijdag. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) beslist, zo heeft onze redactie vernomen. Dat Overlegcomité stond eigenlijk gepland voor vrijdag, maar door de stijgende cijfers wordt die bijeenkomst vervroegd.

gjs

Op dat Overlegcomité zullen de federale regering, de deelregeringen en experts zich buigen over de coronasituatie in ons land en hoe we de steeds zorgwekkender stijgende cijfers moeten aanpakken. Een optie daarbij is het nachtleven tijdelijk sluiten, zo liet federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zondag al verstaan. Al leek daar niet veel animo voor te zijn.

LEES OOK. Regering overweegt nachtleven te sluiten voor wie niet gevaccineerd is, en maar één partij ziet dat niet zitten

Maandag was ook al het advies van expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, uitgelekt. Daarin wordt gepleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Het gaat onder meer om een opschorting van drie à vier weken voor binnenactiviteiten, het verminderen van contacten en uitgebreide mondmaskerplicht.

LEES OOK. Nieuw advies van experts voor Overlegcomité: sluitingen in nachtleven, mondmaskers vanaf 9 jaar en telewerk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer