Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsOverlegcomité

Premier De Croo vervroegt het Overlegcomité van vrijdag naar woensdag

Premier Alexander De Croo (Open Vld).Beeld Photo News

Premier Alexander De Croo heeft beslist om het Overlegcomité, dat gepland stond op vrijdag, te vervroegen naar woensdag om 14.30 uur in het Egmontpaleis. Dat meldt zijn woordvoerder. In het Overlegcomité komen de topministers van de federale regering en de regio’s samen om zich te buigen over strengere coronamaatregelen.

De coronacijfers evolueren de jongste dagen in hoge snelheid in de slechte richting. Daarom klonken er in het weekend al stemmen om het Overlegcomité van vrijdag te vervroegen. Ook het vorige Overlegcomité vond enkele dagen eerder plaats dan oorspronkelijk voorzien.

Maandagochtend lekte het advies van de expertengroep GEMS uit waarin onder meer gepleit wordt voor nieuwe maatregelen voor activiteiten waar het mondmasker en de veiligheidsafstand niet kunnen gerespecteerd worden. En dit weekend braken zowel federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke als zijn Waalse collega Christie Morreale voor een verplichte vaccinatie. Maandagochtend stelde Groen-vicepremier Petra De Sutter dat hierover gepraat kan worden.

Lees ook:

Expertengroep GEMS pleit voor sluiting nachtleven, mondmaskers vanaf 9 jaar en telewerk