Het pop-up vaccinatiecentrum in Kinepolis in Antwerpen. De meeste mensen zijn opgeroepen om een boosterprik te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pop-up vaccinatiecentrum in Kinepolis in Antwerpen. De meeste mensen zijn opgeroepen om een boosterprik te krijgen. © Tessa Kraan

Trekt verplichte vaccinatie ons uit coronamoeras? Vijf vragen over een verplichte vaccinatie

De geest is uit de fles: federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) leggen verplichte vaccinatie op tafel. Is een verplichte prik een garantie dat we uit het coronamoeras geraken? Experts beantwoorden vijf vragen over een eventuele verplichting.

124 reacties

  • Philippe Vanderauwera

    2 jaar geleden
    Gebaseerd op de overgrote meerderheid van de reacties hier wens ik ze veel succes. Wat mij zelf betreft, ik bol het hier af.
  • Nico Van Damme

    2 jaar geleden
    Waarom worden goede geneesmiddelen verboden? Het is toch duidelijk dat die vaccins, wat ze eigenlijk niet zijn helemaal niet werken. Volg de geldstroom!
  • Hans Torenven

    2 jaar geleden
    Beste Etienne, wat je aanhaalt volstaat met 1 prik. Voor een griep, zoals corona, niet. En je eigen immuunsysteem laten kapot spuiten doe ik niet aan mee. niemand kan mij verplichten troep in mijn lijf te laten spuiten !
  • Franc saas

    2 jaar geleden
    het is toch bewezen dat vaccinatie helpt ...maar zolang er mensen rondlopen die geen vaccin willen , dan geraken we er niet van af ...als ik zo tussen de regels lees is 20% niet gevaccineerd !! praten ,debatteren en geloven in het gezond verstand van de bevolking helpt niet ,snappen onze politici dat nu nog niet.
  • Kristien Vanden bossche

    2 jaar geleden
    Hoe meer we vaccineren hoe groter de infectiegraad (zie Brussel vs West Vlaanderen). Door de massavaccinatie tijdens deze pandemie versterken we het virus ( virus wil overleven) en bijgevolg zien we meer infecties.(hier zijn studies over maar die worden opzij gezet!). Hopelijk blijven ze van onze kinderen af want zij zullen de wereld moeten redden! Dus zeker geen verplichte vaccinatie!