©  Play4

Erik Van Looy out in ‘De slimste mens’ door corona, Bart Cannaerts neemt over

De slimste mens ter wereld-quizmaster Erik Van Looy is besmet met het coronavirus. Dat meldt Play4. In de afleveringen van 1 en 2 december zal hij vervangen worden door jurylid Bart Cannaerts.

Eline Debie

Het is gebeurd. Het virus heeft Erik Van Looy te pakken. Hij zit in quarantaine tot en met donderdag 18 november. De quizmaster zal daarom voor twee opeenvolgende afleveringen vervangen worden door jurylid Bart Cannaerts. De opnames van die afleveringen worden vanavond ingeblikt in de studio in Vilvoorde.

Erik Van Looy voelt zich gelukkig goed.”Ik vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten”, laat hij weten. “Maar rekening houdend met de noodzakelijke quarantaine zal ik twee opeenvolgende opnames van De slimste mens ter wereld moeten overslaan.”

Bart Cannaerts wordt voor even quizmaster. ©  Play4

Van Looy kan zich naar eigen zeggen “geen betere presentator ad interim inbeelden”. “Bart kent het spel door en door en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Of hij even goed is in het uitbeelden van onnozele tips en op het juiste moment ‘‘t Is gebeurd!’ roepen, moet blijken, maar ik ben er zeker van dat hij zijn – of eigenlijk: mijn – taak tot een goed einde zal brengen.”

Reservekandidaat

Bart Cannaerts deed zelf twee keer mee aan De slimste mens en schopte het in 2012 tot de halve finale. Sinds 2013 zetelt hij in de jury van de quiz. “Ik heb geen tijd gehad om goed te beseffen dat ik een programma voor een miljoen kijkers ga presenteren. En ik kon onmogelijk zeggen dat ik niet kan, want ik was sowieso aanwezig. Dus nu switch ik de hele tijd tussen de emoties heel vereerd en blinde paniek. De voorbije negentien jaar heeft er nooit iemand anders achter die desk gestaan, dus ik ga ontzettend hard mijn best doen en ervan genieten.”

Vorige week moest ook een van de kandidaten forfait geven voor de opnames door een coronabesmetting. Die wordt vervangen door de Antwerpse rapper Jan Maarschalk Lemmens (28), bekend van de hiphopformatie Glints. Hij treedt aan op maandag 22 november. Wiens plaats hij inneemt, wil de zender liever niet kwijt. “De deelnemer die hij vervangt kan nog aanschuiven op een later moment in De slimste mens, als iemand anders zou uitvallen.”

De uitzendingen van De slimste mens lopen gewoon door, met de geplande finale op donderdag 23 december. De coronamaatregelen voor en achter de schermen blijven intussen ongewijzigd.

De Slimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21.40 te zien op Play4.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER