Troostplek voor coronaslachtoffers in Zelzate opnieuw gevandaliseerd: "Hier zijn geen woorden voor"

In Zelzate is een speciale troostplek voor coronaslachtoffers al voor een derde keer gevandaliseerd. De gemeente doet een oproep naar getuigen. "Dit moet stoppen", zegt schepen Luc Van Waesberghe (Vooruit).

Aan de visvijver in Zelzate is er opnieuw vandalisme gebeurd op een troostplek van vrouwenorganisatie Ferm. De plek is een herdenkingsplaats voor coronaslachtoffers en is deze zomer ingehuldigd. Er stond een standbeeld en een infobord. "Het standbeeld hebben we al moeten weghalen omdat vandalen het vernield hadden, tot 2 keer toe", zegt schepen Luc Van Waesberghe (Vooruit). 

Het infobord en ook enkele verkeersborden zijn vernield en in het water gegooid
schepen Luc Van Waesberghe

Deze keer hadden vandalen het gemunt op het infobord dat nog op de troostplek staat. "Ook enkele verkeersborden zijn kapot getrapt en in het water gegooid", gaat Waesberghe verder. Ook de brievenbus waarin nabestaanden kaartjes kunnen achterlaten is vernield. "Dit kan echt niet meer. De gemeente doet een oproep aan alle getuigen. We willen dat het vandalisme ophoudt." 

Geen nieuwe locatie

Ondanks het herhaaldelijke vandalisme wil Zelzate niet op zoek naar een nieuwe troostplek. "We willen de daders vatten, voorlopig is er geen sprake dat we de troostplek elders inrichten," besluit Van Waesberghe. 

Meest gelezen