Paul Magnette (PS) wil geen vaccinatieplicht voor zorgpersoneel zonder algemene verplichting: “Maatregelen moeten voor iedereen gelden”

 ©  BART DEWAELE

“Maatregelen moeten voor iedereen gelden.” Met die boodschap op Twitter maakt Paul Magnette duidelijk dat hij een verplichte vaccinatie enkel voor het zorgpersoneel niet zitten. De PS-voorzitter vindt dat de regel voor de gehele bevolking moet gelden, niet voor een bepaalde sector.

evdg
Bron: BELGA

“We komen hier samen uit, met maatregelen die voor iedereen gelden”, zegt de PS-voorzitter maandagavond in een videoboodschap op Twitter. “Ik ben daarom tegen de hypothese om een ​​verpleegster te ontslaan omdat ze niet is gevaccineerd, als er geen verplichting is voor iedereen.”

Eerder al, op dinsdagochtend bij Sudinfo, verklaarde Magnette dat hij de verplichte vaccinatie voor iedereen vanaf 18 jaar “als enige coherente oplossing ziet”. “Ik weet dat het een moeilijk debat is, maar ik wil geen absurde situatie zoals in Oostenrijk. Daar geldt geen verplichte vaccinatie, maar worden niet-gevaccineerden in een lockdown gestoken.”

Magnette wil ook geen vaccinatie per sector, waarbij wordt gekozen wie al dan niet een inenting moet krijgen. Dat maakte hij dinsdagavond dus nog eens duidelijk op Twitter. Waals minister-president Elio Di Rupo zal het Overlegcomité woensdag dan ook aangrijpen om het thema op tafel te leggen, zo werd dinsdag op het kabinet van de Franstalige socialisten vernomen. Intussen pleit ook het cdH voor een debat over de verplichte vaccinatie. Dat zegt partijvoorzitter Maxime Prévot, die net als zijn echtgenote maandag zelf positief testte op het coronavirus.

Maandagavond raakte het kernkabinet het eens over de modaliteiten van de verplichte vaccinatie in de zorg. Er komt eerst een overgangsfase, maar vanaf 1 april kan iemand die zich niet wil laten vaccineren, worden ontslagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen