Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © Belga

ONZE OPINIE. De samenleving openhouden is één iets, het volk mee krijgen in een nieuwe fase van een grillige pandemie een ander

“We moeten ervoor zorgen dat we geen activiteiten moeten stilleggen.” Dat is dé prioriteit van premier Alexander De Croo (Open Vld). Hoe we ervoor gaan zorgen dat die activiteiten zichzelf niet stilleggen, is een ander paar mouwen. Wie de afgelopen week een toneelstuk of optreden bijwoonde, merkte de lege stoelen op. De tickets vliegen de deur niet uit. De schrik zit erin. Verplichte zelftests zijn een extra bescherming, de kosten een extra drempel. Politici die het vertrouwen niet nog meer willen verliezen, moet de problemen in die sectoren in de gaten blijven houden. 

6 reacties

  • Dominic Groven

    2 jaar geleden
    U zou beter eens een fatsoenlijk artikel lezen en je laten informeren. Er zijn nog maar 395000 niet gevaccineerden. In het voorlaatste sciensano rapport opnames ziekenhuis 1600 gevaccineerden 587 niet en van 400 wist men het niet (mijn apotheker weet zelfs mijn vaccinatie status en in het ziekenhuis niet?? Dat waren dan 400 sans papiers?)
  • Maes Ingrid

    2 jaar geleden
    Als een producent zich niet verantwoordelijk stelt voor zijn eigen product, geeft dit weinig vertrouwen. Als kritische wetenschappers quasi zwijgplicht hebben geeft dit ook weinig vertrouwen.Vertrouwen is inderdaad een kostbaar goed.
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    De regering heeft de verkeerde beslissingen telkens te snel genomen. Als ze nu het publiek bij grote sport manifestatie als eens verbieden zo als bij voetbal. Het organiseren van festivals is te vroeg los gelaten met besmettingen tot gevolg. Telkens de cijfers in de goede richting uitgingen was het Brussel die dacht het is voorbij. Deze houding moet stoppen willen we er definitief van af geraken. Ook nu Nederland gaat op slot maar aan de grens wordt zelfs niet gecontroleerd op feestbussen.
  • Bob De Visser

    2 jaar geleden
    Isolde lijkt op dreef gekomen , de schrijf-finesse zit nu in de vingers . Ik kan me volledig vinden in deze opinie . Onze vaccinatie bleek uiteindelijk , na enkele kleine kinderziektes , een goed geoliede campagne mede dank aan de vele onbaatzuchtige vrijwilligers . Laat ons meteen Israël achterna gaan en die derde prik nationaal toedienen . Ik kreeg hem al , het deed geen pijn en ik werd er niet ziek van . Onredelijke antivaxers moeten hun duivel dan maar ontmoeten op intensive care .
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Als is om mensen te belasten hebben ze zo beslist en beklonken dat duur geen dagen ,maanden en seffens 2 jaar maar als er een beslissing moet genomen over volksgezond-heid en eigenlijk logische is dat iedereen zich moeten laten inenten gaan we er dagen ,maanden jaren over discuteren ,PS zou direct iedereen inenten maar OVLD is tegen . Overigens wie is OVLD om zo met de gezondheid van mensen te spelen?.