Waals minister-president Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Waals minister-president Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) © EPA

RECONSTRUCTIE. Zo kwam het ‘pakket van de laatste kans’ tot stand: “Nachtleven krijgt tenminste een kans”

Drie of vier dagen thuiswerken? Met Crevits en Van Quickenborne aan de ene kant en Vandenbroucke en de rest aan de andere kant, werd de knoop pas vlak voor de persconferentie doorgehakt. Ook het opnieuw invoeren van het mondmasker was een moeizame discussie, vooral dan voor dancings. Die mogen ook kiezen voor zelftesten aan de ingang, hoe omslachtig ook. “Mensen plannen geen dagen van tevoren dat ze naar een discotheek gaan hé.”

77 reacties

  • Carla Van Geel

    2 jaar geleden
    Welke partij er enorme versoepelingen wou doordraven weet iedereen. Veel te snel en ook teveel ineens zei Prof. Vlieghe toen en nu nog, en ze wist heel goed dat wat er nu bezig is zou gebeuren maar politici die zelfs probeerden om Tomorrowland te openen negeerden haar raad.
  • marc tamar

    2 jaar geleden
    Vaccinatie verplichten.We moeten de niet gevaccineerden beschermen tegen hun eigen zelf.
  • Albert Laurent

    2 jaar geleden
    Dit is de maatregel van de laatste kans, nadien is het lockdown, maw alles terug dicht en niks meer, misschien had men het nu direct gedaan, het beste voor iedereen, gedaan met zagen en kreften.
  • Marc Buvé

    2 jaar geleden
    Mondmasker gaat het verschil niet maken was in Brussel en Nederland al en toch veel besmettingen begrijpen wie kan. Marc Buve
  • Chris Ysebaert

    2 jaar geleden
    Toch enkele mensen hier die het begrijpen. Het virus is airborne en is 2 micrometer groot. Een papieren mondmasker houdt het niet tegen, je kan het dus inademen door een papieren mondmasker. Enkel geen contact met anderen is doeltreffend.