Illustratiebeeld Covid Safe Ticket.
Volledig scherm
Illustratiebeeld Covid Safe Ticket. © BELGA

Unia ziet meldingen toenemen door uitbreiding Covid Safe Ticket

Gelijkekansencentrum Unia heeft tussen augustus en oktober een enorme stijging aan meldingen geregistreerd door de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST), dat aanvankelijk bedoeld was voor reizen en massa-evenementen. Het CST “breidde zich aan het eind van de zomer uit in tijd en ruimte, zonder dat het duidelijk was waar het zou eindigen”, aldus Unia naar aanleiding van de publicatie van een tweede rapport over de impact van de pandemie op de mensenrechten.

3 reacties

  • Eddy red roc

    2 jaar geleden
    Corona is zo een verschrikkelijke ziekte dat je eerst moet getest worden of je corona hebt of niet voor dat je de horeca in kan ( gelukkig doet het geen pijn )
  • Raphaël Defour

    2 jaar geleden
    Zo kennen wij Unia. Gelijke kansen doch de normen van de nieuwe habitat links laten liggen. neem voorbeeld aan de maatregelen van Merkel in Duitsland. 1) Niet gevaccineerd niet naar de horeca, musea en openbare plaatsen. 2) Grote bijeenkomsten vermijden. 3) Thuiswerk aanbevolen (doch vrij). 4) Openbaar vervoer 3G regel (gevaccineerd, hersteld of recent getest). 5) Gratis zelftest/week. Decroo lijkt mij uit de bocht gegaan met zijn 4 landen waar de vaccinatie verplicht is.
  • Evelyne Dewulf

    2 jaar geleden
    Maar zieken mogen aan ziekenhuispoort geweigerd worden als ze niet besmet zijn met covid-virus!? Waarvoor dient unia eigenlijk, behalve voor polarisering binnen samenleving?...